Ronaldu pret Modriču 1:0; Portugāles futbolisti Nāciju līgā uzvar Horvātiju, Polija šokē Skotijas fanus
foto: REUTERS/SCANPIX
Portugāļu leģenda Krištianu Ronaldu pēc spēles var smaidīt, bet horvātu leģenda Luka Modričs - ne gluži
Futbols

Ronaldu pret Modriču 1:0; Portugāles futbolisti Nāciju līgā uzvar Horvātiju, Polija šokē Skotijas fanus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Portugāles vīriešu futbola izlase ceturtdien UEFA Nāciju līgas spēlē pārspēja Horvātiju, savukārt Polija kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Skotiju.

Ronaldu pret Modriču 1:0; Portugāles futbolisti Nā...

Portugāle Lisabonā A1 grupas mačā ar rezultātu 2:1 (2:1) uzveica Horvātiju.

Portugāļiem pirmos vārtus noorganizēja Mančestras "United" futbolisti. Septītajā minūtē Brunu Fernandešs piespēlēja soda laukumā ieskrējušajam aizsargam Djogu Dalotam, kurš bija nekļūdīgs - 1:0.

Vadībā mājinieki nostiprinājās 34.minūtē, kad pēc Nunu Mendeša tāla centrējuma bumbu tīklā raidīja Krištianu Ronaldu. Tiesa, septiņas minūtes vēlāk, Bornam Sosam piespēlējot uz vārtu priekšu, Dalots ieraidīja bumbu savos vārtos - 2:1.

Ronaldu izlases un klubu rindās profesionālajā futbolā guvis 900 vārtus.

Otrā šīs grupas spēlē Glāzgovā Polija ar 3:2 (2:0) izrāva uzvaru pār Skotiju.

Pēc tam, kad skoti astotajā minūtē nenoturēja bumbu savā laukuma pusē, Sebastians Šimanskis ar sitienu no distances panāca 1:0 poļu labā. Puslaika vidū bumbu vārtos ieraidīja arī Skots Maktominejs, taču tika konstatēta spēle ar roku un rezultāts palika nemainīgs, bet 44.minūtē Roberts Levandovskis realizēja 11 metru soda sitienu.

Otrā puslaika pirmajā pusminūtē Billijs Gilmūrs ar sitienu no apmēram 14 metriem vienus vārtus atguva, bet 76.minūtē 2:2 panāca Maktimonejs ar raidījumu no vārtu priekšas. Tomēr skotiem nebija lemts gūt punktu, jo kompensācijas laika septītajā minūtē Nikola Zalevskis realizēja vēl vienu "pendeli", lai gan mājinieku vārtsargs Anguss Gans skāra bumbu.

Tikmēr A4 grupā Dānija mājās ar 2:0 (0:0) uzveica Šveici.

Asumiem bagātajā spēlē šveicieši no 50.mača bija desmit vīru sastāvā, jo Niko Elvedi par pēdējās cerības sodu saņēma sarkano kartīti. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām viesi palika ar deviņiem spēlētājiem, tāpēc ka otrās dzeltenās kartītes dēļ mačs noslēdzās Granitam Džakam.

19 gadus vecajam Patrikam Dorgu debijas mačā vajadzēja tikai vienu minūti, dānim 82.minūtē noslēdzot izspēli ar gūtiem vārtiem. Desmit minūtes vēlāk Pjērs Emīls Hojbjergs ar sitienu no apmēram 16 metriem panāca 2:0.

Otrā šīs grupas spēlē Belgradā Serbija cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju.

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiks aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā.

2022./2023.gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.