"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti notur uzvaru pār "Valmieru" un pārtrauc neuzvarēto spēļu sēriju
foto: FK Metta foto
Tukumnieki nebija uzvarējuši kopš 20. jūnija.
Futbols
2024. gada 24. augustā, 16:22

"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti notur uzvaru pār "Valmieru" un pārtrauc neuzvarēto spēļu sēriju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Tukums 2000"/"Telms" sestdien savā laukumā pieveica "Valmieru" "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 27.kārtas mačā.

"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti notur uzvaru pār ...

"Tukums 2000"/"Telms" uzvarēja ar 3:2 (2:0).

Piektās minūtes sākumā pēc Vladimira Stepanova piespēles Tukuma komandas kapteinis Bogdans Samoilovs ar kreiso kāju no soda laukuma līnijas raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, izvirzot mājiniekus vadībā ar 1:0.

33.minūtē Valerijs Lizunovs pēc Samoilova piespēles ar sitienu no soda laukuma vidus panāca 2:0. Bumba pēc viņa sitiena vārtu kreisajā apakšējā stūrī skāra vārtsargu Dāvi Ošu, taču atvairīt bumbu Ošs nespēja.

Otro puslaiku "Valmiera" sāka ar trim spēlētāju maiņām, un 50.minūtē pēc Baambulā Žazo piespēles vienus vārtus atspēlēja pirms četrām minūtēm laukumā nākušais Aliuns Ndojs - 1:2.

Tomēr 53.minūtē Kenrojs Kempbels no soda laukuma kreisās puses no šaura leņķa raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, panākot 3:1.

66.minūtē aizsargs Emīls Birka no kreisās laukuma puses pa zemi piespēlēja bumbu uz soda laukuma labo pusi, no kurienes viesu labās malas aizsargs Maksims Toņiševs raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, valmieriešiem pietuvojoties līdz 2:3.

Valmierieši virslīgā nebija zaudējuši kopš 26.jūnija, kad viesos ar 1:4 piekāpās RFS. Šajā laikā sešās spēlēs ir izcīnītas trīs uzvaras. Pēdējā cīņā Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pirms nedēļas savā laukumā vēlreiz tika atzīts RFS pārākums (3:4).

Tukumnieki nebija uzvarējuši kopš 20.jūnija, kad savā laukumā ar 2:1 tika pieveikta "Liepāja". Sešās spēlēs klubam ir izdevies iekrāt divus punktus.

Valmieriešiem nevarēja spēlēt uz vienu maču diskvalificētais Lūkass Vapne.

Šosezon komandas jau bija tikušās trīsreiz. Virslīgas mačos "Valmiera" uzvarēja ar 2:1 un 6:1, bet Latvijas kausa astotdaļfinālā - ar 3:2.

Otrā dienas mačā plkst.16 "Daugavpils" uzņems "Liepāju", spēli tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam TV4.

Piektdien kārtas pirmajā cīņā "Jelgava" viesos ar 3:2 pieveica "Grobiņu"/LFS.

27.kārtas noslēgumā svētdien "Auda" viesosies pie "Metta" un Rīgas derbijā "Riga" uzņems RFS futbolistus.

RFS 25 mačos ir sakrājusi 65 punktus, 26 cīņās "Riga" komandai ir 61, bet "Valmierai" ir 51 punkts 27 spēlēs. 25 mačos 34 punkti ir "Audai" un "Daugavpilij". 27 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 spēlēs 26 punkti - "Metta" un "Tukums 2000"/"Telms" vienībām, bet pa 19 punktiem ir "Liepājai" 26 cīņās un "Jelgavai" 27 mačos.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.