Sociālajos tīklos viņus apskauž tūkstoši! Vai šiem vīriem ir stilīgākais darbs olimpiskajās spēlēs?
foto: ekrānuzņēmums no video
Kurš gan ticētu, ja kādam bērnībā būtu stāstījis, ka "spēlēšanos ar mašīnītēm" skatīsies miljoni cilvēku.
Citi sporta veidi

Sociālajos tīklos viņus apskauž tūkstoši! Vai šiem vīriem ir stilīgākais darbs olimpiskajās spēlēs?

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Daudzi sporta līdzjutēji ir apsēsti ar "sapņu darbu", ko viņi pamanījuši olimpiskajās spēlēs. Daudzi labprāt atrastos pie tālvadības pults, vadot automobiļus, ar kuriem vieglatlētikas sacensībās pēc sportistu mēģinājumiem tiek atgādāti atpakaļ aizmestie vai aizgrūstie rīki.

Sociālajos tīklos viņus apskauž tūkstoši! Vai šiem...

“Es tikai vēlos būt viens no tiem diviem puišiem, kura uzdevums ir sēdēt krēslā “Stade de France” stadionā un vadīt tālvadības automašīnas turp un atpakaļ, savācot šķēpus, pēc tam, kad tie ir izmesti olimpiskajās spēlēs,” teikts vietnē “TikTok” kādā no komentāriem. Citi būtu gatavi šos atbildīgos pienākumus veikt brīvprātīgā kārtā, jo “slava esot pāri naudai!”, bet vēl citi redz bērnības sapņa piepildījumu – braukāties ar mašīnītēm, kad to noskatās miljoni cilvēku visā pasaulē.

Tiem, kurus sajūsmina tehnoloģiskais risinājums, kas mešanas rīkus ļauj daudz ātrāk aizgādāt prom no sektora, jāmin, ka šis nav nekas unikāls un būtībā tika aizsākts jau pirms 24 (!?) gadiem Sidnejā, bet ar tālvadības pulti vadāmās automašīnas sāka izmantot 2008. gadā Pekinā. Dažādu sacensību rīkotājiem šis ne vien paātrina notiekošo procesu (mašīna pārvietojas ātrāk, nekā spētu aiziet cilvēks), bet tā ir lieliska iespēja atrādīt savus sadarbības partnerus.

foto: imago/Nordphoto
Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību neatņemama sastāvdaļa.
Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensību neatņemama sastāvdaļa.

Daudzus pārsteidz, ka stilīgās tālvadāmās mašīnas nav kāda franču zīmola, bet gan japāņu ražotāja “Toyota”. Tam gan ir ļoti racionāls arguments, jo olimpisko spēļu mobilitātes sponsors ir “Toyota”, ar kuru transportlīdzekļiem pārvietojas ne vien Parīzes spēļu darbinieki, bet arī tiek pārvadāti sportisti. Rīkotāju palīgi ir jaunā “Toyota bZ4Xs” elektromobiļa prototipi.