Virslīgā bez pārsteigumiem - RFS, "Riga" un "Valmiera" grauj, "Audai" smaga uzvara pār "Daugavpili"
foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
RFS futbolisti saglabā pārliecinošu līderpozīciju Virslīgā.
Futbols
2024. gada 4. augustā, 23:10

Virslīgā bez pārsteigumiem - RFS, "Riga" un "Valmiera" grauj, "Audai" smaga uzvara pār "Daugavpili"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Uzvaras "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 25.kārtas spēlē svētdien izcīnīja visi čempionāta favorīti.

Virslīgā bez pārsteigumiem - RFS, "Riga" un "Valmi...

"Valmiera" viesos droši pieveica "Jelgavas" komandui ar 4:0 (1:0), nostiprinoties turnīra tabulas trešajā vietā.

Pirmos vārtus spēles 44. minūtē viesu labā guva Aliuns Ndojs, 2:0 mača 81.minūtē panāca Džeisons Bambulā, trešos vārtus vēl čētras minūtes vēlāk guva Ndojs, bet graujošo 4:0 mača 88. minūtē panāca Lūkass Vapne.

Tikmēr "Riga" viesos ar rezultātu 5:0 (1:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

"Riga" labā divus vārtus guva Režinaldu Ramiriss, kurš šosezon izcēlies 17 reizes, bet pa vienam precīzam sitienam bija Brianam Penjam, Usejnu Njangam un Antoni Kontrerasam.

Pirmā puslaika beigās Milošs Jojičs nopelnīja 11 metru soda sitienu uz tukumnieku vārtiem. Lai gan Jānis Beks uzminēja bumbas lidojuma virzienu, Ramiriss viņu pārspēja un 39. minūtē panāca 1:0. Cīņas 65. minūtē pēc Njanga piespēles Ramiriss nostiprināja galvaspilsētas komandas pārsvaru. Sešas minūtes vēlāk, asistējot Jojičam, 3:0 panāca Penja. Tukumnieku aizsardzība saira un 75. minūtē Njangs pēc Ramirisa piespēles ceturto reizi raidīja bumbu tīklā.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas deviņas minūtes, pēc Eduarda Dašķeviča centrējuma precīzi ar galvu sita Kontrerass - 5:0.

Tikmēr Abdulrahmanam Taivo gūstot vārtus 82. minūtē, "Audas" komanda Jāņa Skredeļa stadionā uzvarēja "Daugavpili" ar 1:0 (0:0).

Astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Tina Hrvoja centrējuma Taivo izpildīja precīzu sitienu ar galvu.

Savukārt Latvijas čempione un turnīra pašreizējā līdere RFS mājās ar rezultātu 5:1 (2:1) pārspēja "Metta" vienību.

RFS labā divus vārtus guva Stefans Paničs, bet pa reizei viesus pārspēja Viktors Osuagvu,  Izmaels Diomandē un Herdi Prenga. "Metta" rindās izcēlās Markuss Ivulāns.

Mājinieki vadībā izvirzījās septītajā minūtē, kad pēc stūra sitiena bumba nonāca pie Osuagvu, kurš bija nekļūdīgs. Mača 38. minūtē "Metta" izlīdzināja rezultātu pēc tam, kad Daniels Balodis pieļāva kļūdu un bumba nonāca pie Ivulāna, kurš to no soda laukuma robežas pārcēla pāri vārtsargam. Pirmā puslaika pirmspēdējā minūtē RFS atgriezās vadībā, pēc Adama Marhijeva piespēles netraucētam bumbu vārtos raidot Diomandē. Divu vārtu pārsvaru RFS nostiprināja 63. minūtē, kad Paničs izdarīja precīzu sitienu no soda laukuma līnijas. Piecas minūtes vēlāk pēc Jāņa Ikaunieka piespēles uz tālu stabu 4:0 panāca Prenga. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas piecas minūtes, Paničs no tuvas distances guva savus otros vārtus spēlē.

RFS un "Daugavpils" aizvadījušas pa 24 spēlēm, bet pārējām vienībām ir par maču vairāk.

RFS iekrājusi 62 punktus, "Riga" komandai ir 58 punkti, bet stabili trešā ar 48 punktiem ir "Valmiera". Tālāk ar 34 punktiem ir "Auda" un "Daugavpils", 29 punktus guvusi "Grobiņa"/LFS, 26 punkti ir "Metta" futbolistiem, 23 - "Tukums 2000"/"Telms", bet pa 16 iekrājušas "Jelgava" un "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.