Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Asumu pilnā spēlē Francijas futbolisti atmaksā Argentīnai par rasistiskām dziesmām un ar Ēģipti cīnīsies par iekļūšanu Parīzes olimpiādes finālā
foto: AFP/Scanpix
Francijas un Argentīnas spēles garantēti ir asumu pilnas
Futbols

Asumu pilnā spēlē Francijas futbolisti atmaksā Argentīnai par rasistiskām dziesmām un ar Ēģipti cīnīsies par iekļūšanu Parīzes olimpiādes finālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ēģiptes un Francijas vīriešu futbola izlases piektdien Francijā svinēja uzvaras un tiksies Parīzes olimpisko spēļu turnīra pusfinālā. Mājinieki pieveica Argentīnu, bet ēģiptieši —Paragvaju.

Asumu pilnā spēlē Francijas futbolisti atmaksā Arg...

Francija ar 1:0 (1:0) pieveica Argentīnu. Vārtus piektajā minūtē guva Žans Filips Mateta.

84.minūtē Argentīnas izlases vārtos bumba pabija vēlreiz, taču Mihaela Olisa vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

Uzvara pār Argentīnu mājiniekiem ir jo saldāka, jo pēdējā laikā argentīnieši mēdz izcelties ar rasistiskiem saukļiem un dziesmām par franču melnādainajiem spēlētājiem. Tas sākās jau pēc Argentīnas uzvaras pār Franciju 2022. gada Pasaules kausa finālā.

Ēģipte pēc 1:1 pamatlaikā un pagarinājumā pēcspēles sitienos ar 5:4 pieveica Paragvaju.

Paragvaja 71.minūtē izvirzījās vadībā pēc precīza Djego Gomesa sitiena, bet izlīdzinājumu ēģiptieši panāca 88.minūtē, kad mērķi sasniedza Ibrahima Adela raidījums.

Pagarinājumā vārti gūti netika, bet pēcspēles sitienos vienīgi Marselo Peress otrajā sitienu sērijā nespēja gūt vārtus, kura sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī atvairīja Ēģiptes izlases vārtsargs Hamza Alā.

Otrā pusfinālā tiksies Spānija, kas ar 3:0 (1:0) pieveica Japānu, un Maroka, kas ar 4:0 (1:0) pārspēja ASV.

Olimpiskajā futbola turnīrā spēlē U-23 izlases ar ne vairāk kā trīs futbolistiem, kas vecāki par šo limitu.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.