Pazuda Parīzes kortā un arī Rīgas lidostā. Kas noticis ar Aļonu Ostapenko?
foto: Romāns Kokšarovs/LOK
Aļona Ostapenko Parīzes olimpiskajās spēlēs aizvadīja ļoti pieticīgu spēli.
Sporta zvaigznes

Pazuda Parīzes kortā un arī Rīgas lidostā. Kas noticis ar Aļonu Ostapenko?

Sporta nodaļa

Jauns.lv

30. jūlijā no Parīzes olimpiskajām spēlēm jau atgriezušies pirmie mūsu sportisti – kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms un tenisiste Aļona Ostapenko.

Pazuda Parīzes kortā un arī Rīgas lidostā. Kas not...
No olimpiskajām spēlēm atgriežas MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.

No olimpiskajām spēlēm atgriežas MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms

No olimpiskajām spēlēm atgriežas MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.

Mārtiņu Blūmu lidostā sagaidīja tuvinieki un sveica ar sekmīgo olimpisko debiju. Sniegums Parīzē vedina uz domām, ka jau pēc četriem gadiem Losandželosā Mārtiņš varētu pacīnīties par kaut ko vairāk.

Latvijas sportists Mārtiņš Blūms izcīnīja 17. vietu Parīzes olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas krosa sacensībās.

Mārtiņš Blūms sacenšas Parīzes olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas krosa sacensībās

Latvijas sportists Mārtiņš Blūms izcīnīja 17. vietu Parīzes olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas krosa sacensībās.

Kopā ar Blūmu Rīgā ieradās arī mūsu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, kurai sacensības Parīzē beidzās krietni ātrāk, nekā pati un līdzjutēji bija cerējuši. Aļonai Parīze, kurā 2017. gadā “Roland Garros” sasniedza Latvijas tenisa visu laiku lielāko panākumu, šoreiz vēl ilgi rādīsies murgos. Vīnas spēle pret kolumbieti Kamilu Osorio bija paredzēta sacensību pirmajā dienā, 27. jūlijā, kāpēc Aļona nevarēja piedalīties 26. jūlija sacensību atklāšanā, tomēr visu spēles dienu lija lietus.

Ostapenko spēlei bija jānotiek 3. lielākajā kortā (lielākais no tiem, kam nav jumta). Latvijas sportistei bija pardzēta dienas pirmā spēle, tomēr slapjajā kortā viņa tā arī nevarēja doties. Turklāt rīkotāji par spēles pārcelšanu uz nākamo dienu paziņoja vien pēc 11 stundu nīkšanas.

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un Kolumbijas tenisistes Kamilas Osorio 2024.gada vasaras olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmās kārtas spēle.

Aļona Ostapenko pret Kamilu Osorio aizvada Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēli

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēlē spēkojas ar kolumbieti Kamilu Osorio.

Pēc spēles sarunā ar medijiem Ostapenko neslēpa, ka viņai ļoti patraucēja nīkšana iepriekšējā dienā (jādomā, ka arī Osorio tas nebija pārāk komfortabli), tāpat izcēla, ka Kolumbijas līdzjutēji bija ļoti skaļi un regulāri uzvedās tenisa etiķetei neatbilstoši. Aļona pēc spēles izteica aicinājumu, ka Latvijas līdzjutējiem vajadzētu skaļāk un emocionālāk atbalstīt savus sportistus, jo tribīnēs cilvēku Latvijas karoga krāsās bija vairāk nekā kolumbiešu.

24. jūlija pēcpusdienā uz olimpiskajām spēlēm Parīzē devās divas no mūsu vadošajām sportistēm tenisiste Aļona Ostapenko un šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, kur lidostā “Rīga” veiksmi vēlēja arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Raimonds Lazdiņš.

Uz Parīzes olimpiskajām spēlēm dodas Ostapenko un Mūze-Sirmā

24. jūlija pēcpusdienā uz olimpiskajām spēlēm Parīzē devās divas no mūsu vadošajām sportistēm tenisiste Aļona Ostapenko un šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā, ...

Šķiet, ka šāds aicinājums varētu pamudināt pašu Ostapenko uz atvērtāku komunikāciju ar saviem atbalstītājiem un kļūt pieejamākai gan faniem, gan mediju pārstāvjiem, kas zina, varbūt jau sākot ar atgriešanos no Parīzes, tomēr tā nebija.

Aļona Ostapenko Rīgas lidostā nebija atrodama. Kā portālam Jauns.lv izdevās noskaidrot, Aļona lidostu pametusi pa citu izeju, lai nebūtu jākomunicē ar sagaidītājiem, kas, iespējams, uzdotu kādus nepatīkamus jautājumus par Parīzē notikušo.

Kā zināms, Latvijas labākā tenisiste piedalījās jau savās trešajās olimpiskajās spēlēs. Viņai ne reizi diemžēl nav izdevies pārvarēt pirmo kārtu. Pirms Parīzes Ostapenko izteica aicinājumu, ka WTA vajadzētu sportistēm piešķirt punktus par dalību olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz labi vien, ka tā.