Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Toms Tibodo turpinās trenēt Ņujorkas "Knicks"
foto: Marty Jean-Louis/Sipa USA/ Vida Press
Toms Tibodo.
Basketbols

Toms Tibodo turpinās trenēt Ņujorkas "Knicks"

Jauns.lv/LETA

Divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) gada labākais treneris Toms Tibodo ir piekritis uz trim gadiem pagarināt līgumu ar Ņujorkas "Knicks", ceturtdien vēstīja ziņu aģentūra AP.

Toms Tibodo turpinās trenēt Ņujorkas "Knicks"...

Tibodo vadībā klubs četrās sezonās trīsreiz ir iekļuvis izslēgšanas turnīra spēlēs. "Knicks" divreiz pēc kārtas ir iekļuvusi Austrumu konferences pusfinālā, bet pirms Tibodo ierašanās komanda bija viena no sliktākajām līgā.

Tibodo līgumā vēl bija atlicis viens gads, bet tagad tas tiks pagarināts vēl uz trim sezonām, ziņu aģentūra atsaucas uz saviem informācijas avotiem. Tibodo savā pirmajā sezonā komandā ar "Knicks" iekļuva izslēgšanas turnīra spēlēs. Pagājušajā sezonā klubs pamatturnīrā sasniedza bilanci 50-32, kas ir labākais rādītājs kopš 54 uzvarām 2012./2013. gada sezonā, un bija vienas spēles attālumā, lai pirmo reizi kopš 2000. gada sasniegtu Austrumu konferences finālu.

Tibodo NBA, sākot ar 1989. gadu, bija trenera palīgs Minesotas "Timberwolves", Sanantonio "Spurs", Filadelfijas "76ers", "Knicks" (no 1996. līdz 2003. gadam) un Hjūstonas "Rockets".

No 2007. līdz 2010. gadam viņš bija Bostonas "Celtics" trenera Doka Riversa palīgs, pēc tam līdz 2015. gadam vadīja Čikāgas "Bulls" un no 2015. līdz 2019. gadam - "Timberwolves". Kad viņš 2020. gadā atgriezās Ņujorkas klubā, "Knicks" septiņas sezonas pēc kārtas bija izlaidusi izslēgšanas spēles.

Jau pirmajā sezonā Tibodo vadībā komanda svinēja 41 uzvaru 72 spēlēs, Tibodo tiekot atzītam par gada labāko treneri līgā, bet četru sezonu laikā klubam sasniedzot bilanci 175-143.

Treneris jau ir piektajā vietā kluba uzvarām bagātāko treneru sarakstā.

Tibodo vadītā komanda, kas aizvadītajā sezonā ieņēma otro vietu Austrumu konferencē, piekāpjoties vien "Celtics", nākamsezon varētu būt Kristapa Porziņģa pārstāvētās Bostonas komandas viena no galvenajām konkurentēm.

Pirmoreiz par NBA gada treneri Tibodo tika atzīts 2011. gadā, kad pirmo sezonu bija vadījis "Bulls" un klubs sasniedza 50 uzvaru robežu. Tibodo vadībā 2018. gadā izslēgšanas spēlēs iekļuva Minesotas komanda, bet savās 12 sezonās Tibodo bilance pamatturnīra spēlēs ir 527-389. Tibodo kā trenera palīgs Bostonas "Celtics" komandā 2008. gadā kļuva par NBA čempionu un kopā ar ASV izlasi izcīnīja zelta medaļu 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro.