Sesks pēc sestdienas otrā ātrumposma saglabā otro vietu un neļauj Ožjē pietuvoties
foto: Jānis Asaris/LETA
Snēpeles ātrumposmā Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma" spēkratu, WRC ieskaitē bija piektā.
Citi sporta veidi
2024. gada 20. jūlijā, 11:30

Sesks pēc sestdienas otrā ātrumposma saglabā otro vietu un neļauj Ožjē pietuvoties

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis sestdien pēc Kuldīgas apkārtnē aizvadītā pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma desmitā ātrumposma ieņem otro vietu, neļaujot tuvākajam sekotājam francūzim Sebastjanam Ožjē pietuvoties kopvērtējumā.

Sesks pēc sestdienas otrā ātrumposma saglabā otro ...

Snēpeles ātrumposmā Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma" spēkratu, WRC ieskaitē bija piektā, par trīs sekundes desmitdaļām pārspējot Ožjē ("Toyota GR Yaris"). Ātrākais arī šajā ātrumposmā bija Ožjē komandas biedrs soms Kalle Rovanpere, kurš bija 5,4 sekundes ātrāks par sesku un latvieti kopvērtējumā apsteidz par 29,2 sekundēm. Sesku un Ožjē šķir 3,5 sekundes.

"Bija kļūdas. Centāmies braukt ātrāk, taču trūkst pieredzes ar šo auto," finišā atzina Sesks.

Sestdienas pirmajā - Pilskalna - ātrumposmā Seska ekipāža WRC ieskaitē bija ceturtā. 

"Nebija slikti. Centos izbraukt tīri, taču brīžiem biju varbūt pārāk piesardzīgs. Domāju, ka šobrīd vēl neesam tik pieredzējuši, lai cīnītos ar šāda līmeņa pilotiem," pēc finiša teica Sesks.

Rovanpere ("Toyota GR Yaris") bija 8,1 sekundi ātrāks un soma pārsvars kopvērtējumā pieaudzis līdz 23,8 sekundēm. Francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris") posmu veica 2,7 sekundes ātrāk un šobrīd no latvieša atpaliek 3,2 sekundes.

Sestdien tiks aizvadīti vēl pieci ātrumposmi Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados, kā arī Liepājā, pēdējam ātrumposmam Liepājā sākoties plkst.20.15. Sacensības tiešraidē pārraida televīzijas kanāls "Go3 Sport 1".

Svētdien sacensības noslēgsies ar vēl četriem ātrumposmiem.

Ekipāžām Latvijā ir jāveic 20 ātrumposmi 300,13 kilometru garumā, bet kopā ar pārbraucieniem tie būs vairāk nekā 1000 kilometri.

Jūnija beigās Seska ekipāža debitēja WRC, Polijas rallijā izcīnot piekto vietu.

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā aptver teritoriju no Liepājas līdz Rīgai, ātrumposmiem norisinoties arī Tukuma novadā, Talsos un Talsu novadā, Kuldīgas novadā un Dienvidkurzemes novadā.

Sezonas turpinājumā notiks posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Rovanpere, kurš karjeras pirmsākumos izcīnīja divus Latvijas čempiona titulus rallijā, šogad nestartē visos WRC posmos.