Ostapenko WTA rangā pietuvojas desmitniekam; arī Štrombaham pamatīgs kāpums
foto: James Marsh/Shutterstock/ Vida Press
Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. jūlijā, 10:44

Ostapenko WTA rangā pietuvojas desmitniekam; arī Štrombaham pamatīgs kāpums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā ir pakāpusies par trim pozīcijām un ieņem 11. vietu.

Ostapenko WTA rangā pietuvojas desmitniekam; arī Š...

Ostapenko, kura Vimbldonas čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam, ir apsteigusi 2023. gada Vimbldonas turnīra finālisti tunisieti Onsu Žabēru, kura ir izkritusi no pirmā desmitnieka un noslīdējusi sešas vietas zemāk, ieņemot 16. vietu, krievieti Darju Kasatkinu, kura ir saglabājusi 12. vietu, un pagājušā gada Vimbldonas turnīra uzvarētāju čehieti Markētu Vondroušovu, kura atrodas 12 pozīcijas zemāk un ieņem 18 .vietu. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ir 14 vietas zemāk, ieņemot 122. vietu. Diāna Marcinkēviča ir trīs vietas augstāk un ieņem 319. vietu, bet Anastasija Sevastova ir vienu vietu augstāk, ieņemot 368. vietu.

Septiņu vietu kritumu ir piedzīvojusi Daniela Vismane (396.), divas vietas augstāk pēc iekļūšanas Kuršumlijas turnīra finālā Serbijā ir Kamilla Bartone (668.), Valērija Kargina ir septiņas vietas (1160.), bet Margarita Ignatjeva - astoņas vietas zemāk (1211.), Annai Ozerovai izkrītot no ranga.

Pirmajā četriniekā izmaiņas nav notikušas, un ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Korija Gofa no ASV, baltkrieviete Arina Sabaļenka un Jeļena Ribakina no Kazahstānas. Uz piekto vietu pēc iekļūšanas Vimbldonas turnīra finālā ir pakāpusies Jasmīne Paolīni no Itālijas, kura pirms divām nedēļām bija septītā, vietu zemāk ir amerikāniete Džesika Pegula, bet vietu augstāk - Džena Cjiņveņa no Ķīnas un grieķiete Marija Sakari, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu. Devītā ir amerikāniete Deniele Kolinsa, kura piedzīvojusi divu vietu kāpumu, bet desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempione čehiete Barbora Krejčīkova, kura pirms divām nedēļām bija vien 32. vietā.

Dubultspēļu rangā Ostapenko ir saglabājusi 17.pozīciju.

18 vietas zemāk ir Vismane (179.), bet 26. - D.Semeņistaja (181.). Marcinkēviča ir pakāpusies par piecām (223.), Bartone par deviņām (388.), Ignatjeva - par vienu vietu (778.), bet Daniela Dārta Feldmane ir saglabājusi 1203.vietu. Marina Markina (1232.) un Kargina ir divas (1336.), Ozerova - 34 vietas (1386.), bet Marija Semeņistaja (1550.) - vienu vietu zemāk.

Par ranga līderi dubultspēlēs ir kļuvusi Vimbldonas turnīra fināliste jaunzēlandiete Erina Ratlifa, viņas pāriniecei Gabrielai Dabrovski no Kanādas ieņemot trešo vietu. Otrā ir Vimbldonas čempione čehiete Kateržina Sinjakova, bet ceturtā - līdzšinējā līdere beļģiete Elīze Mertensa.

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir pakāpies par 24 vietām un ieņem 428. vietu. Kāpumu ir piedzīvojis arī Kārlis Ozoliņš, no 795. vietas pakāpjoties uz 686. vietu. Septiņu vietu kritumu ir piedzīvojis Mārtiņš Rocēns (dalīta 1665.).

Ranga pirmo vietu saglabā itālietis Janiks Siners, otro - serbs Novāks Džokovičs, trešo - spānis Karloss Alkarass, ceturto - Aleksandrs Zverevs no Vācijas un piekto - krievs Daniils Medvedevs. Uz sesto vietu ir pakāpies austrālietis Aleks de Minors, kurš pirms Vimbldonas turnīra bija devītais, septīto vietu ir saglabājis polis Huberts Hurkačs, bet divas vietas zemāk ir krievs Andrejs Rubļovs. Vietu zemāk ir norvēģis Kaspers Rūds, ieņemot devīto vietu, bet labāko desmitnieku arī šonedēļ noslēdz Grigors Dimitrovs no Bulgārijas.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis ir 29 vietas zemāk (202.), Štrombahs ir 41 vietu (438.), Rocēns - 15 (1120.), bet Ozoliņš - trīs vietas augstāk (1304.), Danielam Tenam piedzīvojot 21 vietas lejupslīdi (dalīta 2142.).

Par pasaules ranga līderiem ir kļuvuši spānis Marsels Granoljerss un argentīnietis Orasio Sebaloss, kuri Vimbldonā iekļuva pusfinālā. Turnīra uzvarētāji soms Harri Helievāra un brits Henrijs Patens ieņem attiecīgi 12. un 17. vietu.