Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Urugvajas futbolisti pēc zaudējuma vicina dūres ar skatītājiem, tomēr sportistu rīcībai ir loģisks skaidrojums
foto: IMAGO/Agencia-MexSport
Darvins Nunjess boksa stājā gatavs pārmācīt kolumbiešu fanus.
Futbols

VIDEO: Urugvajas futbolisti pēc zaudējuma vicina dūres ar skatītājiem, tomēr sportistu rīcībai ir loģisks skaidrojums

Sporta nodaļa

Jauns.lv

“Liverpool” uzbrucējs Darvins Nunjess un citi Urugvajas futbola izlases spēlētāji pēc zaudējuma “Copa America” pusfinālā pret Kolumbiju īsi pēc finālsvilpes, nevis pameta laukumu, bet devās uz tribīnēm, lai pārmācītu pretinieku komandas līdzjutējus, tomēr viņu rīcībai varētu būt samērā loģisks skaidrojums.

VIDEO: Urugvajas futbolisti pēc zaudējuma vicina d...

Video materiālos redzams pēc Šarlotā, ASV, notikušās spēles, ka viens no aktīvākajiem un agresīvākajiem ir tieši Darvins Nunjess, kura izdarības rūpīgi izvērtēs Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un “Copa America” pārraugošā Dienvidamerikas Futbola konfederācija (CONMEBOL). Tomēr pēc viņa komandas biedra Hosē Marija Himenesa izteikumiem urugvajieša rīcībai var rast izskaidrojumu. Spēlētāji iesaistījās kautiņā, baidoties par savu ģimenes locekļu un tuvinieku drošību, kuri vēroja spēli. "Tā ir katastrofa. Mūsu ģimenes bija apdraudētas. Mums nācās doties tribīnēs, lai dabūtu savus tuviniekus ar jaundzimušajiem bērniem prom no turienes," skaidroja Madrides "Atletico" centra aizsargs.

Tribīnes vairums juta līdzi Kolumbijas izlasei, tomēr klātienē maču noraudzījās arī prāvs pulks Urugvajas atbalstītāju, kas nekādā veidā netika nošķirti pat no agresīvākajiem kolumbiešu faniem. "Nebija neviena policista... Es ceru, ka organizatori turpmāk būs daudz uzmanīgāki ar mūsu ģimenēm. Tas notiek katrā spēlē, jo ir cilvēki, kuri nezina, kā uzvesties pēc pāris dzērieniem," secināja 29 gadus vecais Urugvajas izlases aizsargs.

Asumi tribīnēs iesākās dažas minūtes pirms mača finālsvilpes. Vairāki Urugvajas futbolisti, iespējams, lai aizsargātu savas ģimenes , ar Nunjesu priekšgalā, kāpa pūlī. Kautiņš turpinājās vairākas minūtes, līdz iejaucās policija.

Pēc finālsvilpes arī laukumā izcēlās konflikti, kad abu izlašu spēlētāji un komandu pārstāvji iesaistījās ausumos laukuma centra aplī, uzkurinot arī tribīnēs notiekošo. Šeit pie vainas esot bijis bēdīgi slavenais Luiss Svaress, kurš esot atkal mēģinājis iekost savam opnentam.

Labu laiku pēc spēles, kad pārējie līdzjutēji bija aizgājuši, aptuveni 80-100 Urugvajas līdzjutēju grupa palika laukuma malā, bet Urugvajas futbolisti atgriezās laukumā, lai ar viņiem satiktos.

Pēc šiem incidentiem CONMEBOL nāca klajā ar paziņojumu, kurā nosodīja šos notikumus. "CONMEBOL stingri nosoda visus vardarbības aktus, kas skar futbolu. Mūsu darba pamatā ir pārliecība, ka futbols mūs saista un vieno ar savām pozitīvajām vērtībām. Neiecietībai un vardarbībai nav vietas ne futbola laukumā, ne ārpus tā. Mēs aicinām ikvienu atlikušajās dienās visu savu degsmi veltīt tam, lai atbalstītu savas valsts izlases un piedzīvotu neaizmirstamus svētkus," teikts vēstījumā.

Notikušais krietni aizēnoja Kolumbijas lielisko sniegumu laukumā un pēc Džefersona Lermas vārtu guvuma ar 1:0 un izcīnīto uzvaru un iekļūšanu “Copa America” finālā vien trešo reizi vēsturē.  Pēc uzvarām grupā pār Paragvaju (2:1) un Kostariku (3:0) pēdējā mačā spēlēja neizšķirti ar Brazīliju (1:1), kam sekoja Panamas sagraušana ceturtdaļfinālā ar 5:0.

Tikmēr Urugvaja ceļā uz pusfinālu grupā tika pie trim panākumiem – pret Panamu (3:1), Bolīviju (5:0) un ASV (1:0), kam sekoja uzvara pēcspēles sitienos pār Brazīliju - 0:0 (4:2).

Naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika notiks “Copa America” finālspēle, kurā Kolumbijai pretī stāsies Argentīna. Argentīnas uzvaras gadījumā tā kļūs par visu laiku titulētāko Dienvidamerikas komandu no 1916. gada notiekošajos čempionātos (pagaidām Urugvajai un Argentīnai ir pa 15 panākumiem), tikmēr Kolumbija lūkos tikt pie sava otrā titula (līdz šim vienīgais gūts 2001. gadā).