Žagars nomierina: ir vesels un gatavs spēlēt pusfinālā
foto: Edijs Pālens/LETA
Artūrs Žagars Lukas Banki modelī kļuvis par pietiekami nozīmīgu spēlētāju.
Basketbols

Žagars nomierina: ir vesels un gatavs spēlēt pusfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlase piektdienas vakarā aizvadīja treniņu, lai gatavotos Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačam pret Kamerūnu. Aktuālākais jautājums bijis saistīts ap Artūra Žagara veselību, pašam spēlētājam norādot, ka viņš jūtas labi.

Žagars nomierina: ir vesels un gatavs spēlēt pusfi...

Pēc zaudējuma Filipīnām Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, atbildot uz jautājumu par Artūra Žagara nespēlēšanu, kā iemeslu minēja gūto savainojumu kvalifikācijas pirmajā spēlē pret Gruziju. ‘’Viņš pirmajā spēlē guva traumu. Veicām izmeklējumus un medicīnas personāls ieteica neriskēt.’’ Pret Gruziju Žagars devās sākumsastāvā un nospēlētajās 21:30 minūtēs guva astoņus punktus, atdeva sešas piespēles un izcīnīja trīs bumbas zem groziem.



Dienu pirms spēles Latvijas izlase aizvadīja treniņu ‘’Arēnā Rīga’’, kas gan nebija ļoti ilgs – nedaudz virs stundas. Pēc tā Artūrs Žagars piekrita sniegt interviju Latvijas Televīzijai, norādot, ka ir 100% gatavs būt atpakaļ ierindā. ‘’Iepriekšējā spēlē medicīnas ‘’stafs’’ izlēma, ka labāk mani pietaupīt, jo nevajag riskēt.’’

Viņš ar izlasi ir trenējies gan ceturtdien, gan arī šodien  - dienu pirms pusfināla spēles pret Kamerūnu. Piesardzību Žagars komentēja ar faktu, lai būtu gatavs tieši uz nedēļas nogalē gaidāmajām divām cīņām pēc kārtas – vispirms pusfinālu un uzvaras gadījumā arī finālu, kas notiks svētdien. Tāpat viņš viesa skaidrību, kādu savainojumu ir guvis. ‘’Kāja jūtas labi, ikrs jūtas labi. Iepriekšējā spēlē sāka vilkties neliels krampītis. Domāju, ka muskuļa šķiedras vēl nav pieradušas pie tādiem ātrumiem. Tas viss ir normāli.’’ No teiktā noprotams, ka Žagars spēlē pret Gruziju sajutis kājas ikra muskuli. Jāatgādina, ka sezonas gaitā aizsargs iedzīvojās ceļgala sānu saišu traumā, kas liedza spēlēt pusgadu.

Latvijas basketbola izlase olimpiskās kvalifikācijas mačā ar 80:89 negaidīti piekāpās Filipīnu basketbolistiem.

Latvijas basketbola izlase olimpisko kvalifikāciju Rīgā turpina ar zaudējumu pret Filipīnām

Latvijas basketbola izlase olimpiskās kvalifikācijas mačā ar 80:89 negaidīti piekāpās Filipīnu basketbolistiem.


Artūrs Žagars Lukas Banki modelī kļuvis par pietiekami nozīmīgu spēlētāju. Aizsargu rindās viņš prot saasināt spēli un radoši izveidot situācijas gan sev, gan citiem. Pēc spēles pret Gruziju viņš pauda, ka spēlējot instinktīvi – neatkarīgi, vai tas būtu atrast ‘’pick&roll’’ situāciju, saasināt, piespēlēt vai izspēlēt sadarbību ar kādu komandas biedru, piemēram, Dāvi Bertānu. Žagara prombūtni pēc izcīnītās uzvaras uzsvēra arī Filipīnu galvenais treneris, sakot, ka tas vairāk atvieglojis spēli viņa padotajiem.

Latvijas basketbola izlases uzvar Gruziju.

Latvijas basketbola izlases olimpisko kvalifikāciju Rīgā sāk ar uzvaru pret Gruziju

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien, 2. jūlijā, Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.


Spēlē pret Kamerūnu aizsardzībā būs jāierobežo pretinieku ātrās pārejas, līderi Džeremaija Hils un Briss Ejagā, kā arī būs jācīnās pret ļoti fiziski stipru un atlētisku komandu. Pretī jāliek komandas spēle abos laukuma galos, kas pie taktiski pareizas izspēles dos rezultātu. Spēles sākums plkst. 19:00, bet uzvarētāja finālā spēkosies pret Filipīnu un Brazīlijas pāra uzvarētāju.