foto: Edijs Pālens/LETA
Žagars izceļ komandas aizsardzības nozīmi, bet galvenais būšot enerģija
Artūrs Žagars ir viens no tiem Latvijas izlases spēlētājiem, kas daudz komfortablāk jūtas ātrā basketbolā.
Basketbols
2024. gada 2. jūlijs, 13:49

Žagars izceļ komandas aizsardzības nozīmi, bet galvenais būšot enerģija

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā mačā ar Gruziju mēģinās kontrolēt spēles ritmu, atklājis Latvijas valstsvienības saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Latvijas basketbolisti šodien "Arēnā Rīga" plkst.19 sāks Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar Gruziju. "Sagaidīsim vakarā enerģiju gan no mums laukumā, gan līdzjutējiem. Mēģināsim uzspiest savu spēles stilu un kontrolēt spēles ritmu. Enerģija būs pats svarīgākais šajā mačā, jo tā ir pirmā spēle un pirmajās minūtēs visiem spēlētājiem būs patīkama nervozitāte, taču nav jāsatraucas, ja kaut kas nesanāks, spēle ir gara un mēģināsim darīt labāko, ko varam," skaidroja Žagars.

Viņš izcēla, ka laukumā svarīga būs komandas spēle aizsardzībā, lai apturētu Gruzijas basketbolistus soda laukumā. "Viņi ir augumā lieli un atlētiski spēlētāji, varbūt nedaudz vairāk tendēti uz viens pret viens spēli, tāpēc mums ir jābūt kā komandai, labi jānospēlē aizsardzībā un jāskrien ātrajos uzbrukumos," norādīja Žagars.

Salīdzinot ar pagājušo vasaru, kad galvenokārt saspēles vadītajā pienākumi tika uzticēti Žagaram un Kristeram Zorikam, šogad Latvijas izlasei var palīdzēt arī Jānis Strēlnieks un Rihards Lomažs. Žagars izcēla, ka vairāki pirmās pozīcijas spēlētāji komandai ir priekšrocība. "Ir kaut kāda draudzīga konkurence, bet mēs visi neesam tik ļoti noskaņoti uz savām minūtēm un galvenais ir tas, kā mēs varam palīdzēt komandai. Kāds varbūt spēlēs piecas minūtes, kāds desmit vai 20, bet tas nevienam netraucēs, jo galvenais ir uzvara," teica basketbolists.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Latvijas basketbolisti 3. jūlijā aizvadīs otru grupas spēli un plkst.19 spēkosies ar Filipīnu komandu. Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.