foto: Juris Rozenbergs
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Atpūta spēlē pret Filipīnām saspēles vadītājam Artūram Žagaram ļāvusi atgūties no mikrotraumas un būt gatavam uz izšķirošo spēli.
Basketbols
2024. gada 5. jūlijs, 19:57

Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačā varēs palīdzēt komandai, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Apakšgrupas pēdējā mačā, kurā latvieši negaidīti zaudēja Filipīnu izlasei, Žagars pirmajā spēlē gūtās traumas dēļ nepiedalījās. Basketbolists piektdien aizvadīja treniņu kopā ar komandu, un noprotams, ka pret Kamerūnu viņš varēs spēlēt. "Atslodzes spēle, kurā viņš nepiedalījās, deva pozitīva virzienu tam, lai viņš spēlētu rītdien. Dabūjām pirmo vietu grupā un pasargājām Žagaru. Viņš noteikti rītdien būs palīgs," teica Visockis-Rubenis. Arī Žagars  Visocka-Rubeņa sacīto apstiprina.

Sestdien Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā Latvijas izlase tiksies ar Kamerūnu. Raksturojot šo izlasi, Visockis-Rubenis atzīmēja, ka no malas skatoties, var šķist, ka dažās uzbrukuma epizodēs viņiem ir haoss, taču šāds iespaids ir mānīgs. "Spēlējot brīvi, basketbolistiem ir vairāk zaļās gaismas uzbrukt grozam gan no distances, gan caurgājienos. Taču, ko neredz ikdienas skatītājs, aizsardzībā viņiem ir noteikumi un ideja, kā spēlēt. Pret brazīliešiem tas strādāja un sagādāja pretiniekam neērtības, taču zinām, kurās situācijās kā viņi darīs," par gaidāmo pretinieci stāstīja Visockis-Rubenis.

Latvijas basketbola izlases olimpisko kvalifikāciju Rīgā sāk ar uzvaru pret Gruziju

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien, 2. jūlijā, Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

gallery icon
130

Lai gan iepriekš netika prognozēts, ka Kamerūna varētu izkļūt no apakšgrupas, Latvijas izlases treneru kolektīvam šī pretinieka iegūšana nav pārsteigums un jau bijušas sagataves gadījumā, ja pretī stātos kamerūnieši.  "Šorīt jau bija skaidrs, kā būvēt savu komandu aizsardzībā. Nedrīkst nenovērtēt pretiniekus. Katrai spēlei jāsagatavojas fiziski, taktiski un emocionāli. Te ir pusfināls, kur nav vietas kļūdām," atzina Visockis-Rubenis.

Otrā pusfinālā tiksies Brazīlijas un Filipīnu izlases. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.