foto: SK Super Nova
Zviedrijā atrod mirušu 23 gadus veco Latvijas futbolistu Robertu Zelmani
Roberts Zelmanis (2001 - 2024).
Sporta zvaigznes
2024. gada 30. jūnijs, 01:26

Zviedrijā atrod mirušu 23 gadus veco Latvijas futbolistu Robertu Zelmani

Sporta nodaļa

Jauns.lv

23 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Latvijas jaunatnes izlašu un virslīgas klubu “Super Nova”, “Jelgava” un FK “Liepāja” futbolists Roberts Zelmanis, sociālajos tīklos vēsta SK “Super Nova” akadēmija.

Roberts Zelmanis, kurš 2022. gada sezonā bija viens no Salaspils “Super Nova” aizsardzības balstiem. iepriekšējā sezonā nespēja tikt pie regulāra spēles laika FS “Jelgava” komandā un ziemas transfēru laikā bija nolēmis pārcelties uz Zviedrijas klubu FC “Gute” no Visbijas, kas spēlē šīs valsts pēc spēka ceturtajā līgā.

“Gute” rindās Zelmanis laukumā tā arī neizgāja. Kā vēsta Gotlandes medijs “Helagotland”, Latvijas futbolists aprīļa beigās bija pazudis bez vēsts. Pazušana notikusi ap Roberta dzimšanas dienas datumu - 18. aprīli.

Tuvinieki centušies saprast, kur Zelmanis varētu būt palicis, tomēr bez panākumiem. Iztaujājot kluba pārstāvjus, tika pieļauta versija, ka varētu būt noticis ļaunākais.

Kā ziņo “Helagotland”, vairāk nekā divus mēnešus vēlāk esot atrastas latviešu futbolista mirstīgās atliekas, bet klubs plāno viņu īpaši godināt. "Viņš bija tik lielisks puisis, un man viņš bija ļoti tuvs," par Robertu izteicies FC “Gute” sporta direktors Leifs Eiransons. Zviedrijas medijs savos virsrakstos par notikušo lieto vārdu traģēdija.

FC "Gute" pirms savas sestdien uzvarētās spēles pret vienu no līgas līderiem SK "Enkopings" Zelmani godināja ar klusuma brīdi un sēru orķestri.

Centra aizsargs Roberts Zelmanis savā karjerā paguva aizvadīt 64 spēles Latvijas virslīgā, kurās guva divus vārtus, kā arī trīs mačus Lietuvas virslīgā Alītas “Dainava” sastāvā. Futbolists bijis arī pašreizējās Latvijas čempionvienības RFS īpašumā, kā arī pārstāvējis dažādu vecumu Latvijas jaunatnes izlases.