foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com/ Vida Press
Ievainots itāļu futbola leģenda Roberto Badžo; laupītāji iebruka, kamēr viņš mājās skatījās Itālijas Eiropas čempionāta spēli
Roberto Badžo
Futbols
2024. gada 21. jūnijs, 12:56

Ievainots itāļu futbola leģenda Roberto Badžo; laupītāji iebruka, kamēr viņš mājās skatījās Itālijas Eiropas čempionāta spēli

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Bijušais “Juventus” un “AC Milan” un Itālijas izlases futbolists Roberto Badžo guvis ievainojumus, kad bruņoti laupītāji ceturtdienas vakarā ielauzās viņa mājā Itālijas ziemeļos, ziņo vietējie mediji.

Apmēram 40 minūšu ilgais iebrukums notika, kad Roberto Badžo ar ģimeni savās mājās Altavillā-Vičentinā skatījās Itālijas spēli pret Spāniju Eiropas futbola čempionātā. Uzbrucēji bija vismaz pieci.

Jāpiebilst, ka ceturtdienas vakars nebija labvēlīgs arī Itālijas izlasei, kura raidīja bumbu savos vārtos un zaudēja Spānijai ar 0:1.

57 gadus vecais Badžo tika nogādāts Arciņjano neatliekamās palīdzības nodaļā, kur viņam uz pieres uzlika šuves, ziņo vietējie mediji. Badžo mēģinājis pretoties laupītājiem, un viens no viņiem itāļu futbola leģendai ar pistoli iesitis pa galvu. “The Mirror” vēsta, ka ļaundari ieslēguši visus ģimenes locekļus vienā istabā un izlaupījuši viņa māju, paņemot naudu, dārglietas un pulksteņus.

Kad Badžo pārliecinājās, ka laupītāji ir aizgājuši, viņš izlauza durvis un izsauca policiju.

Savas karjeras laikā no 1982. līdz 2004. gadam viņš pārstāvēja tikai Itālijas klubus, tostarp tādus grandus kā “Juventus” (Itālijas čempions 1995. gadā), “AC Milan” (Itālijas čempions 1996. gadā) un “Internazionale”, bet Itālijas izlasē no 1988. līdz 2004. gadam aizvadīja 56 spēles, gūstot 27 vārtus. 1993. gadā Badžo ieguva gan "Zelta bumbu", gan FIFA Pasaules gada spēlētāja titulu. Viņš ir vienīgais Itālijas futbolists, kurs guvis vārtus trijos Pasaules kausa finālturnīros. Badžo iesauka bija “Dievišķā ponija aste” (Il Divin Codino) viņa frizūras un  budisma ticības dēļ.

2004. gadā Pelē viņu iekļāva savā FIFA 100 sarakstā kā vienu no 125 labākajiem futbolistiem futbola vēsturē.

Tiesa, Itālijas futbola līdzjutējiem Badžo vienmēr paliks atmiņā ar netrāpīto 11 metru sitienu pēcspēles sitienu sērijā 1994. gada Pasaules kausa izcīņas finālā pret Brazīliju, kad brazīlieši kļuva par četrkārtējiem pasaules čempioniem.

Vēl vairāk, ar Roberto Badžo sastāvā Itālija vienmēr izstājās Pasaules kausos tieši pēcspēles sitienos — arī 1990. gada pusfinālā pret Argentīnu un 1998. gada ceturtdaļfinālā pret Franciju, tiesa, abās sērijās Badžo bija precīzs. Par spīti slavenajai neveiksmei pret Brazīliju, statistiski Badžo ir viens no Itālijas visu laiku labākajiem 11 m soda sitienu speciālistiem, visā karjeras laikā netrāpot tikai 19 no 127 mēģinājumiem oficiālajās izlases spēlēs.