foto: Ieva Leiniša/LETA
Brāļi Lielbārži uzvar pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām piektajā posmā
Motokrosa braucēji Daniels un Bruno Lielbārži ar saņemto "Trīs zvaigžņu balvu" nominācijā "Gada sportists tehniskajos sporta veidos" apbalvošanas ceremonijas laikā "Hanzas peronā".
Citi sporta veidi
2024. gada 17. jūnijs, 10:01

Brāļi Lielbārži uzvar pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām piektajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportisti Daniels un Bruno Lielbārži svētdien Polijā pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām piektajā posmā izcīnīja uzvaru, palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Sacīkšu pirmajā braucienā Lielbārži tika pie drošas uzvaras, apsteidzot otrās vietas ieguvējus beļģus Marvinu Vanlušenu un Glenu Jansenu par 13,254 sekundēm. Trešie pirmajā braucienā bija austrieši Benjamins Veiss un Patriks Šnaiders.

Otrajā braucienā Lielbārži finišu sasniedza pirmie, tuvākos sekotājus Nīderlandes pārstāvjus Kūnu Hermansu un Benu van den Bogārtu pārspējot par 8,192 sekundēm.  Labāko trijnieku noslēdza Lielbritānijas ekipāža Brets Vilkinsons/Džo Milārds.

Divu braucienu summā Lielbārži tika pie 50 punktiem, bet otro vietu posmā ar 38 punktiem ieņēma Hermanss un van den Bogārts.

Pēc pieciem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi ar 224 punktiem ir Lielbārži. Par 18 punktiem mazāk ir punkti mazāk ir Vanlušenam un Jansenam, bet trešā ar 184 punktiem ir francūžu Kilians un Evana Prunjē ekipāža.

Lielbārži uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos, trešajā posmā finišēja ceturtajā vietā, bet ceturtajā posmā kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Šī gada meistarsacīkstēs katras kvalifikācijas grupas piecas ātrākās ekipāžas izcīna papildu punktus sezonas kopvērtējumā.

Šosezon pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām sacensību kalendārā plānoti desmit posmi.

Pērn, aizvadot pirmo savu pilnvērtīgo sezonu pasaules čempionātā, Daniels un Bruno Lielbārži kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, bet par čempioniem kļuva beļģis Marvins Vanlušens ar "kantētāju" Nikolā Musē no Francijas.

Tikmēr slovēnis Tims Gajsers uzvarēja pasaules čempionāta motokrosā desmitajā posma - Itālijas "Grand Prix" - un kopvērtējumā palielināja savu pārsvaru. Pirmajā braucienā Gajsers finišā par mazāk nekā divām sekundēm apsteidza spāni Horhi Prado un bija pirmais, bet otrajā braucienā slovēnis ieņēma otro vietu, zaudējot brauciena uzvarētājam nīderlandietim Džefrijam Herlingsam nepilnas 12 sekundes.

Gajsers posmā uzvarēja ar 47 punktiem, otro vietu divu braucienu summā ar 45 punktiem ieņēma Herlingss, kamēr trešais ar 36 punktiem bija Šveices sportists Žeremī Sīvers.

MXGP klasē šosezon vairs nestartēs Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass, kurš Vācijas posmā guva traumu. Pasaules čempionātā kopvērtējuma līderis ar 511 punktiem ir Gajsers, kuram ar 477 punktiem seko Prado, bet 440 punktus iekrājis Herlingss. Jonass ar 274 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.