foto: REUTERS/SCANPIX
Gunta Vaičule: "Jutos labāk, nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā"
Gunta Vaičule un zviedriete Jūlija Henriksone pēc priekšskrējiena Romā.
Citi sporta veidi
2024. gada 11. jūnijs, 11:47

Gunta Vaičule: "Jutos labāk, nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sprintere Gunta Vaičule nav apmierināta ar ieņemto 24. vietu Eiropas čempionātā, taču apzinās, ka iekļūšana arī labāko divdesmitniekā neko daudz nemainītu.

Jau ziņots, ka pirmdien Vaičule Eiropas meistarsacīkstēs 200 metru sprintā pārvarēja priekšsacīkstes, uzlabojot savu šīs sezonas rezultātu, taču pusfinālā nespēja atkārtot veiksmīgo sniegumu un ierindojās 24. pozīcijā.

"24. vieta noteikti neskan tā, kā man gribētos. Gribētu būt 20 labāko skaitā, bet tas neko būtiski nemainītu. Šovakar sev nopelnīju šo rezultātu, un man tagad ar to būs jādzīvo," pēc skrējiena sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) teica Vaičule.

"Jutos labāk, nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā. Man liekas, ka taisnes vidū, kad beigās varu kāpināt tempu, bija arī tāds kā ielūziens kājā, un es nekādi nedabūju atkal uzskriet. Tomēr man ir jānoskatās video, lai skrējienu atkal salīmētu kopā," viņa turpināja.

Vaičule atzīmēja, ka viņai pusfināla skrējienā nav izdevies finišs, taču starts padevies gana veiksmīgs. "Man šķiet, ka starts nebija slikts vismaz tāpēc, ka piecēlos krietni vēlāk nekā priekšskrējienā. Man nav komfortabla pozīcija, kad esmu noliecienā, kā visi sprinteri skrien. Diezgan ilgi noturējos lejā, tāpēc šķiet, ka pirmā skrējiena puse bija labāka nekā no rīta, bet, vai izmantoju virāžu līdz galam, ir grūti pateikt. Diezgan "ass" likās trešais celiņš," par skrējienu izcēla Vaičule.

"Mūs pirms starta arī gana ilgi noturēja. Mēs jau bijām gatavas skriet, bet, šķiet, minūtes piecas stāvējām. Un vējš diezgan stipri pūta mugurā. Visu laiku bija jādomā, kad tad būs skrējiens. Taču uztraukuma nebija, bet protams, iekšā kņudēja, un pulss bija diezgan augsts," piebilda sprintere.

Latvijas sportiste norādīja, ka turpinājumā viņa 18. jūnijā sacentīsies 200 metros sacensībās Oslo, bet pēc tam Madridē spēkosies 400 metru skrējienā, kam sekos arī Latvijas čempionāts.

Jau ziņots, ka priekšsacīkstēs Vaičule savā skrējienā bija trešā, finiša līniju šķērsojot pēc 23,23 sekundēm, kas bija par 0,23 labāk nekā viņa šosezon bija skrējusi. Savukārt pusfinālā viņa finišēja 23,58 minūtēs un, lai iekļūtu finālā, latvietei vajadzēja skriet vismaz par 0,64 sekundēm ātrāk.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti desmit disciplīnās. Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7. līdz 12. jūnijam.