Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vai dzimis jauns Andriņš Biedriņš? Latvijas Televīzijas trāpīgā kļūme varētu kļūt par jauno interneta hitu
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Kristaps Porziņģis pret Danielu Gafordu.
Sporta zvaigznes

Vai dzimis jauns Andriņš Biedriņš? Latvijas Televīzijas trāpīgā kļūme varētu kļūt par jauno interneta hitu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Liela daļa Latvijas sporta līdzjutēju piektdienas, 7. jūnija, rītā modās (liela daļa jau bija nomodā un vēroja tiešraidē) ar lepnumu sirdī, redzot, ka mūsu basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis iespaidīgi atgriezies pēc savainojuma sadziedēšanas un savā karjeras pirmajā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) finālspēlē bija, iespējams, pat labākais spēlētājs laukumā. Tomēr tie, kas par Kristapa varoņdarbiem uzzināja no Latvijas Televīzijas “Rīta Panorāmas” novēroja arī kādu komisku misēkli.

Vai dzimis jauns Andriņš Biedriņš? Latvijas Televī...
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju sākt ar uzvaru.

Kristaps Porziņģis debitē NBA finālsērijā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, gūstot 20 punktus, savā debijas spēlē finālos palīdzēja Bostonas "Celtics" sākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsēriju ...

“Rīta Panorāmā” pēc Porziņģa lieliskās spēles uzaicināts bija viņa draugs, kādreizējais Latvijas izlases basketbolists, tagad treneris (arī Kristapa individuālās tehnikas) un analītiķis Žanis Peiners, kurš neslēpa, ka ne tikai viņš, bet arī visi citi cilvēki ir ļoti patīkami pārsteigti par Porziņģa parādīto sniegumu laukumā: “Domāju, viņš pats negaidīja, arī viņa kvēlākie fani – ģimene negaidīja, ka būs tik labi. Tā kā viņi [“Mavericks” komandas] daudz pie “pick&rolliem” [divu cilvēku sadarbībām] mainās, uzreiz meklēja Kristapu, uzreiz pirmo metienu iemeta, pāris pirmos pāris uzbrukumus izmantoja. Tad uzreiz varēja redzēt, ka viņš jūtas labi, sāka smaidīt, tad kad viņš ieiet tādā labā zonā, viņš praktiski vienmēr spēlē labi, tad sākās arī labas epizodes aizsardzībā un viss aizgāja tādā labā kamolā.”

Vērīgākie intervijas skatītāji noteikti pamanīja, ka, apskatot Kristapa Porziņģa statistiku, mūsu basketbola zvaigznes uzvārds infografikā bija norādīts kā “Proziņģis". Nedrīkst nepiekrist, ka Kristaps finālsērijas pirmo spēli aizvadīja kā visīstākais profesionālis jeb “PRO”. Kas zina, varbūt šī nelielā kļūme radīs mūsu vienradzim jaunu iesauku.

foto: Ekrāuzņēmums no "Rīta Panorāma" video
Nelielais misēklis šoreiz ir ļoti trāpīgs, jo Kristaps ļoti profesionāli aizvadīja pirmo NBA finālspēli.
Nelielais misēklis šoreiz ir ļoti trāpīgs, jo Kristaps ļoti profesionāli aizvadīja pirmo NBA finālspēli.

Nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara. Misēkļi gadās visiem, un tie nereti ilgus gadus paliek tautas atmiņā. Mūsu folklorā noteikti iegājusi, piemēram, LTV sporta ziņu moderatora un sporta pārzinātāja Reiņa Ošenieka komiskā pārteikšanās, kad “Rīta Panorāmas” laikā viņš nu jau pirms 14 gadiem Andri Biedriņu nodēvēja par Andriņu Biedriņu – par šo basketbola aprindās pajoko joprojām.

Jauns.lv jau vēstīja, ka "Celtics", uzsākot cīņu par NBA čempiontitulu, savā laukumā ar 107:89 (37:20, 26:22, 23:24, 21:23) pārspēja latvieša bijušo klubu Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0. Porziņģis mačā iesaistījās no rezervistu soliņa un kopā spēlēja 20 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no deviņiem divu punktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa kontā arī sešas bumbas zem groziem, trīs bloķēti metieni, viena kļūda un viena piezīme, iekrājot +/- rādītāju +13. Latvietis jau 11 no saviem punktiem guva pirmajā ceturtdaļā, bet otrajā vēl septiņus.