foto: Nora Krevņeva Baibakova/Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-21 futbolisti uzvar pēcspēles sitienos un iekļūst Baltijas kausa finālā
Ar precīzu sitienu spēles pamatlaikā izcēlās Bruno Melnis.
Futbols
2024. gada 7. jūnijs, 04:34

Latvijas U-21 futbolisti uzvar pēcspēles sitienos un iekļūst Baltijas kausa finālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase ceturtdien Pērnavā U-21 Baltijas kausa pusfinālā pārspēja vienaudžus no Lietuvas un finālā cīnīsies ar Igauniju.

Pamatlaikā komandas spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1), bet uzreiz sekojošajā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 4:2 pārāki bija latvieši.

Mača 23. minūtē latviešus vadībā izvirzīja Bruno Melnis, kurš uzbrukumā apstājās pirmās soda laukuma līnijas un iegrieza bumbu labajā augšējā vārtu stūrī.

Pāris minūtes vēlāk 1:1 panāca pērn Tukuma komandā rezultatīvi spēlējušais lietuviešu uzbrucējs Fausts Steponavičs.

Pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti, fināliste tika noskaidrota uzreiz 11 metru sitienu sērijā. To ar atvairītu sitienu sāka Jānis Beks, turpinājumā Deniss Meļņiks panāca 1:0, savus sitienus realizējot arī Kasparam Anmanim, Kristiānam Kaušelim un Gļebam Patikam.

Latvijas izlase maču noslēdza desmit vīru sastāvā, jo otrā puslaika kompensācijas laikā pie otrās dzeltenās kartītes tika Jegors Novikovs.

Pirms tam otrā pusfinālā Igaunija ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Somiju. Spēles par pirmo un trešo vietu notiks 9. jūnijā Kuresārē.

Pirmoreiz U-21 izlases kandidātu lokā ir iekļauti Gļebs Mihaļcovs, Kristaps Grabovskis un Gļebs Patika.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu martā kandidātu sarakstā nav iekļauts Ņikita Parfjonovs, Agris Glaudāns, Kristofers Rēķis, Gļebs Žaleiko, Arturs Krancmanis un Valerijs Lizunovs, bet atgriezies izlasē ir Raivo Stūriņš, Jevgenijs Miņins, Kristers Penkevics, Kristiāns Kaušelis, Danila Patijčuks un Markuss Kruglaužs. Lūkass Vapne un Oskars Vientiess izsaukti uz pieaugušo valstsvienību.

Iepriekšējā Baltijas kausa izcīņas turnīrā 2022. gada ziemā Latvijas U-21 izlase Valmierā ar 1:0 uzvarēja igauņus un Kauņā ar 2:1 apspēlēja lietuviešus, izcīnot pirmo vietu. 2025. gada Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase turpinās septembrī, kad mājās spēlēs ar Norvēģiju un viesos - ar Īriju.

Galvenajam trenerim Aleksandram Basovam izlasē palīdz treneri Aleksandrs Jeļisejevs un Sergejs Golubevs, kā arī vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins un treneris-analītiķis Vladimirs Serbins.

Latvijas U-21 izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Jānis Beks ("RFS"), Sergejs Vilkovs ("Tukums 2000"/"Telms"), Raivo Stūriņš ("Auda");

aizsargi - Jegors Novikovs ("Metta"), Aleksejs Kudeļkins, Rinalds Aizups, Gļebs Mihaļcovs (visi - "Daugavpils"), Ralfs Maslovs, Dāvis Mārcis Valmiers (abi - "Jelgava"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/Telms"), Niks Sliede ("Valmiera");

pussargi - Deniss Meļņiks ("Auda"), Oļģerds Raščevskis, Jevgenijs Miņins (abi - "Daugavpils"), Roberts Meļķis ("Grobiņa"/LFS), Danila Patijčuks ("Liepāja"), Kristers Penkevics ("Valmiera"), Kaspars Anmanis, Kristiāns Kaušelis (abi - "Tukums 2000"/"Telms"), Kristaps Grabovskis (Vīnes "Rapid", Austrija);

uzbrucēji - Bruno Melnis ("Metta"), Artjoms Puzirevskis (Kavadarci "Tikvesh", Ziemeļmaķedonija), Markuss Kruglaužs ("Grobiņa"/LFS), Gļebs Patika ("Pafos", Kipra).