foto: LETA
Jonass: iespējams, šīs bija divas grūtākās un sāpīgākās dienas manā mūžā
Motokrosists kritienā otrā brauciena sākumā salauza labās rokas augšdelma kaulu.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. jūnijs, 20:28

Jonass: iespējams, šīs bija divas grūtākās un sāpīgākās dienas manā mūžā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēdējās divas dienas pēc savainojuma gūšanas svētdien Teičentālē pasaules motokrosa čempionāta Vācijas "Grand Prix" MXGP klases sacensību otrajā braucienā, iespējams, ir bijušas grūtākās un sāpīgākās dienas Latvijas motosportista Paula Jonasa mūžā, otrdien savā "Facebook" kontā raksta sportists.

Jau ziņots, ka svētdien Latvijas motokrosists kritienā otrā brauciena sākumā salauza labās rokas augšdelma kaulu, kā arī tas, ka sacensību ārsts rīkojās neprofesionāli, bez rentgena uzņēmuma mēģinot, viņaprāt, izmežģīto plecu ievilkt atpakaļ locītavā.

"Iespējams, šīs bija divas grūtākās un sāpīgākās dienas manā mūžā, kas bija sekas svētdienas avārijai," raksta Jonass.

"Halles slimnīcā man vakar no rīta veica labā pleca operāciju, un tagad esmu ceļā uz Herentalsu, lai veiktu turpmāku bojājumu izvērtēšanu," raksta Jonass, kurš šogad maija sākumā Portugāles "Grand Prix" svinēja pirmo uzvaru MXGP klases posmā.

"Man ļoti žēl dzirdēt visu, ko piedzīvoji pēc avārijas. Tu šosezon brauci tik labi. Veseļojies ātri, Paul," komentārā zem Jonasa paziņojuma raksta pašreizējais čempions un šīs sezonas čempionāta vicelīderis spānis Horhe Prado.

Vācijas "Grand Prix" vērtējumā uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Prado, otrais ar 42 punktiem bija slovēnis Tims Gajsers, bet trešais ar 42 punktiem - nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Jonass ar pirmajā braucienā izcīnītajiem 16 punktiem ieņēma 13.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 402 punktiem ir Gajsers, kurš par diviem punktiem apsteidz Prado, bet trešais ar 336 punktiem ir Herlingss.

327 punkti ir francūzim Romēnam Fevram, bet Jonass ar 274 punktiem saglabā piekto pozīciju.

Šīs nedēļas nogalē motosportisti Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" sacentīsies pasaules čempionāta devītā posma sacensībās.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.