Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
“Nesit taču ar dzelzs stieni pa galvu!” leģendāra krievu trenere dižojas ar treniņprocesā piekopto vardarbību
foto: Maksim Konstantinov / SOPA Image/ Vida Press
Tatajana Tarasova savu sportistes karjeru noslēdza 19 gadu vecumā un uzreiz pievērsās trenēšanai.
Sporta zvaigznes

“Nesit taču ar dzelzs stieni pa galvu!” leģendāra krievu trenere dižojas ar treniņprocesā piekopto vardarbību

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Nopelniem bagātā PSRS daiļslidošanas trenere Tatjana Tarasova publiski pastāstījusi par pašas piekoptajā darba metodēm Krievijas sportā. Pēc Tarasovas domā nežēlība dažkārt ir neaizstājams veids, kā audzināt čempionus.

“Nesit taču ar dzelzs stieni pa galvu!” leģendāra ...

1988. gada olimpiskā čempione dejās uz ledus Natālija Bestemjanova pastāstījusi, ka Tatjana Tarasova dažkārt pret savām audzēknēm izmantojusi spēku. Pēc viņas teiktā, reiz viņa kā psiholoģisku paņēmienu izmantojusi iepļaukāšanu, vēsta “TheVoiceMag”.

Pati Tarasova neslēpj, ka jebkuras metodes ir labas, lai slidotāju vestu pie prāta vai liktu viņam saprast kaut ko svarīgu. Dažreiz barbariskas darbības ir jāveic pašu sportistu labā. “Nav pieļaujamas nežēlības robežas. Kas tas ir? Kādēļ, pēc visa spriežot, nevajadzētu pacelt balsi? Ja cilvēks simtkārt kļūdās, kas var novest pie nopietnām traumām… Un jūs nedrīkstat uz viņu kliegt?! Tāpēc mēs kliedzam,” teica Tarasova.

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ieguvējiem uz tikšanos ar valsts galvu ieradās vien deviņi.

Putins Kremlī godina olimpiskos varoņus un nosvin daiļslidotājas Vaļijevas 16. dzimšanas dienu

26. aprīlī Kremlī notikusi Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina tikšanās ar Pekinas olimpisko spēļu čempioniem. Tiesa, no 15 zelta medaļu ...

Trenere sacīja, ka viņa neuzskata spēka izrādīšanu par nežēlību, ja tā ir sportista labā. Vēl jo vairāk tad, ja sportistiem pēc tam ir labāki rezultāti. “Kādi sitieni? Nesit taču ar dzelzs stieni pa galvu. Vajag vienkārši sapurināt. Ar lielāko prieku! Es to praktizēju ar saviem sportistiem, un viņu sniegums pēc tam uzlabojas. Šo metodi izmanto reti, taču tā ir efektīva,” sarunā ar “Sport24” apliecināja Tarasova.

Jāatgādina, ka daiļslidotāju karjera (īpaši jau sieviešu konkurencē) sākās ļoti agrā vecumā. Liela daļa Tarasovas kādreizējo audzēkņu nebija sasnieguši pilngadību, kad sāka trenēties pie Krievijā augstu vērtētās speciālistes.

Šobrīd 77 gadus vecā Tatjana Tarasova, kuru jau 2008. gadā iekļāva Daiļslidošanas slavas zālē, var lepoties ar desmitiem medaļu, ko viņas audzēkņi izcīnījuši Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs. Tarasova ir meita leģendārajam padomju hokejistam un trenerim Anatolijam Tarasovam, kura vārdā ir nosaukta viena no divīzijām par okupantu līgu dēvētajā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

Tarasova, kura Krievijā apbalvota ar neskaitāmiem ordeņiem, ir aktīva Putina atbalstītāja, ko apstiprina ar daudziem dzēlīgiem komentāriem okupantu politikas kritizētāju virzienā.

Brīdī, kad Krievija nesaņēma oficiālo ielūgumu Parīzes olimpiskajām spēlēm, Tarasova bija viena no skaļākajām un agresīvākajām kritiķēm: “Maitas! Kaut viņi sadegtu! Negribu runāt un pat domāt par to, ka mēs nepiedalīsimies olimpiādē,” viņas teikto pagājušā gada jūlijā citēja “Sport-Ekspress”.