Leģendārā krievu daiļslidotāja aicina Krievijā netranslēt Parīzes olimpiskās spēles
Irina Rodņina (ekrānuzņēmums no "X")
Citi sporta veidi
2024. gada 27. februāris, 21:06

Leģendārā krievu daiļslidotāja aicina Krievijā netranslēt Parīzes olimpiskās spēles

Jauns.lv

Trīskārtējā olimpiskā čempione daiļslidošanā Irina Rodņina, kas kopš 2007. gada ir Krievijas Valsts domes deputāte un aktīva Kremļa agresīvās politikas atbalstītāja, aicina federālos kanālus netranslēt Parīzes olimpiskās spēles.

“Nedomāju, ka olimpiādi Parīzē vajag translēt federālajos kanālos. Kādēļ? Kādi no tā ir plusi? Šī olimpiāde nav domāta mūsu sportistiem. Kam tur sekot?” viņa žēlojās izdevumam “sport24.ru”. “Tie, kam vajag, paskatīsies translāciju internetā vai vēl kaut kur. Tas taču nav aizliegts. Negribētos, lai vakarā translētu kaut kādu nedraudzīgu izlasi.”

2023. gada 8. decembrī, neņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā, Starptautiskā olimpiskā komiteja atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Irina Rodņina ir viena no visu laiku slavenākajām daiļslidotājām, kura pārī ar Alekseju Ulanovu, bet vēlāk ar Aleksandru Zaicevu dominēja septiņdesmitajos gados, izcīnot trīs olimpiskā zelta medaļas, desmit pasaules čempionu titulus un 11 Eiropas čempionu titulus. 2014. gadā kopā ar leģendāro vārtsargu Vladislavu Tretjaku iededza olimpisko uguni Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sakarā ar atbalstu Krievijas agresijai Ukrainā Rodņina nokļuvusi Eiropas Savienības, kā arī ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Šveices, Austrālijas un citu valstu sankciju sarakstos.

2013. gadā Rodņina izraisīja skandālu, publicējot tvītu ar fotokolāžu, kurā toreizējais ASV prezidents Baraks Obama ar savu sievu Mišelu parādīti kopā ar banānu. "Vārda brīvība ir vārda brīvība!" saviem kritiķiem paziņoja Rodņina, tiesa, vēlāk šo tvītu izdzēšot. Lieki teikt, ka nekādas sankcijas deputātei netika piemērotas. "Kā deputātei, kā pilsonei, viņai ir tiesības publicēt jebkādas likumā neaizliegtas fotogrāfijas. Viņa redz ASV prezidentu kā tādu, kurš mīl banānus. Kas šeit tāds? Te nav krimināla. Acīmredzami blogeriem labi maksā ASV vadība, lai izraisītu kaut kādu skandālu," toreiz izteicās Valsts domes ētikas komisijas loceklis Jans Zeļinskis.