foto: AFP/Scanpix
Slavenu Maskavā dzimušu treneri apsūdz vardarbībā pret Igaunijas vadošo daiļslidotāju
21 gadu vecā Eva Lota Kībusa ir uzskatāma par Igaunijas vadošo daiļslidotāju, kura 2020. gada Eiropas čempionātā izcīnīja septīto vietu, bet Pekinas olimpiskajās spēlēs tika pie 20. vietas.
Sporta zvaigznes
2024. gada 22. februāris, 09:56

Slavenu Maskavā dzimušu treneri apsūdz vardarbībā pret Igaunijas vadošo daiļslidotāju

Jauns.lv/LETA

Igaunijas Antidopinga un sporta ētikas fonds (ESTCIS) ir saņēmis rakstiskas sūdzības no bijušajiem audzēkņiem un viņu vecākiem, kurās pazīstamā daiļslidošanas trenere Anna Levandi tiek vainota emocionālā un fiziskā vardarbībā.

Elites kategorijas trenere Levandi Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR atzina, ka viņa kā trenere nav ideāla, tomēr apgalvoja, ka lielākā daļu apsūdzību ir nomelnojošas un absurdas.

ESTCIS detalizētāku informāciju par sūdzībām vai to iesniedzējiem neatklāj. Jautājuma izskatīšana ir uzticēta Igaunijas Slidošanas savienības valdei.

Savienības prezidente Maire Arma informēja, ka ir izveidota komisija, kas uzklausīs visas iesaistītās puses.

Pirmo rakstisko sūdzību par treneri ESTCIS saņēma pirms Ziemassvētkiem.

"Arī pirms tam bijām dzirdējuši norādes un signālus," atzina sporta ētikas uzrauga valdes loceklis Henns Vallimē.

Kā vēsta ERR, vairāki incidenti, par kuriem ziņots, ir saistīti ar Igaunijas šā brīža vadošo daiļslidotāju Evu Lotu Kībusu, kura pie Levandi trenējās 12 gadus.

Levandi, kuras pirmslaulību uzvārds bija Kondrašova, dzimusi Maskavā. Kā daiļslidotāja, pārstāvot PSRS, viņa izcīnījusi sudraba medaļu 1984. gada pasaules čempionātā un četras reizes ieguvusi bronzas medaļu Eiropas čempionātos. Kopš 1989. gada viņa ir precējusies ar Igaunijas ziemeļu divcīņnieku Alaru Levandi. Pārim ir trīs bērni, arī dēls Arlets, kurš ir daiļslidotājs un Levandi audzēknis.