Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Uz ekrāniem vaicāja, vai lidmašīnā nav ārsta? Maikam Taisonam lidojuma laikā pēkšņi nepieciešama medicīniskā palīdzība
foto: JosiahW / BACKGRID/ Vida Press
Maiks Taisons īsi pirms 58. dzimšanas dienas gatavojas atgriezties ringā.
Citi sporta veidi

Uz ekrāniem vaicāja, vai lidmašīnā nav ārsta? Maikam Taisonam lidojuma laikā pēkšņi nepieciešama medicīniskā palīdzība

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Bijušajam smagsvaru pasaules čempionam boksā lidojuma laikā uz Kaliforniju kļuva slikti. Viņu piemeklēja nelabums un reiboņi, kas radījuši bažas nepilnus divus mēnešus pirms viņa atgriešanās profesionālajā boksā pēc gandrīz divām desmitgadēm un 58 gadu vecumā.

Uz ekrāniem vaicāja, vai lidmašīnā nav ārsta? Maik...

“Tagad es jūtos simtprocentīgi, lai gan man tas nav vajadzīgs, lai uzvarētu Polu,” savā “X” kontā ierakstījis Taisons, nomierinot miljonus viņa atbalstītāju visā pasaulē.

Amerikāņu plašsaziņas līdzeklis “In Touch Weekly” vēsta, ka lidojuma laikā izcēlusies panika: “Maikam lidmašīnā bija kāda ārkārtas medicīniskā situācija, un uz klāja uzkāpa mediķi. Pirms mediķi ieradās, lidmašīnā atskanēja paziņojums, kurā vaicāts, vai salonā nav kāds ārsts; šis paziņojums pat parādījās uz visiem ekrāniem.”

Boksa leģenda bija ceļā no Maiami uz Losandželosu, kad viņu piemeklēja veselības problēmas. Saskaņā ar Dzelzs Maika pārstāvju paziņojumu bokserim  bija “slikta dūša un reibonis, ko izraisīja kuņģa čūla, kas uzliesmoja 30 minūtes pirms nosēšanās.”

Neraugoties uz paziņojumu, ka Taisons jūtoties simtprocentīgi vēl 2022. gadā viņš savu veselības stāvokli raksturoja pavisam citādāk. “Mans ķermenis šobrīd ir briesmīgā formā. Tas sāp,” viņš sacīja 2022. gadā, intervijā “Newsmax TV”: “Man ir išiass, un laiku pa laikam šī problēma saasinās. Kad tas notiek, es pat nevaru parunāt! Paldies Dievam, tā ir vienīgā veselības problēma, kas man ir. Citādāk man viss ir kārtībā.”

Cīņa starp Taisonu un Polu notiks “AT&T” stadionā Arlingtonā, Teksasas štatā, kurā ikdienā spēles aizvada Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Dalasas “Cowboys”. Šī būs vakara galvenā cīņa, kas tiks translēta arī “Netflix” platformā. Rīkotāji ir pārliecināti, ka šī varētu kļūt par pasaulē visvairāk vēroto boksa pārraidi.

Džeiks Pols pasaules slavu cīņas sportā ieguva 2020. gadā Maika Taisona paraugdemonstrējumu boksa cīņas ar Roju Džonsu junioru laikā, kad iesildošajā cīņā nokautēja bijušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Neitu Robinsonu, kurš, neraugoties uz augumu 175 centimetri, spēja trīs reizes uzvarēt Visu Zvaigžņu spēles "Slam dunk" konkursā.

Pols kopumā aizvadījis 10 boksa cīņas, kurā izcīnījis deviņas uzvaras, no kurām izcīnījis deviņas uzvaras, ieskaitot panākumus pret pazīstamajiem MMA cīkstoņiem Neitu Diasu un Andersonu Silvu. Vienīgais zaudējums piedzīvots pret bijušā smagsvaru pasaules čempiona Taisona Fjūrija pusbrāli Tomiju Fjūriju, kurš savu karjeru iesāka pret savulaik boksa pasaulē labi zināmo latviešu “boksa maisu” Jevgeņiju Andrejevu.

Tikmēr Taisons, kuram 10 dienas pēc cīņas būs 58. dzimšanas diena, tiek pieskaitīts pie visu laiku izcilākajiem boksa smagsvariem. Tiesa, savu pēdējo profesionālo cīņu aizvadījis tālajā 2005. gadā. Savukārt ringā pēdējo reizi izgājis iepriekš minētajā paraugdemonstrējumu cīņā pret Roju Džounsu junioru, kas noslēdzās neizšķirti. No 1987. līdz 1990. gadam viņš bija neapstrīdamais pasaules čempions boksā smagsvariem.

Taisons savas karjeras laikā aizvadījis 58 profesionālās cīņās, no kurām uzvarējis 50 (44 ar nokautu), piedzīvojis sešus zaudējumus, bet divas cīņas tika anulētas.

Nepamet bažas, kas cīņas laikā varētu notikt ar Polu, ja Taisonam izdosies labi trāpīt tiešo sitienu.