foto: Paula Čurkste/LETA
Kuruca sekmīgais sniegums palīdz Spānijas pusfinālu sākt ar uzvaru; Bērziņš kļūst par Igaunijas čempionu
Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Rodions Kurucs.
Basketbols
2024. gada 29. maijs, 09:49

Kuruca sekmīgais sniegums palīdz Spānijas pusfinālu sākt ar uzvaru; Bērziņš kļūst par Igaunijas čempionu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien izcēlās ar 13 gūtajiem punktiem un palīdzēja Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla pirmajā spēlē viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM izcīnīt uzvaru.

Mursijas vienība viesos ar 88:79 (24:21, 17:15, 26:27, 21:16) pārspēja Malagas "Unicaja" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Rodions Kurucs laukumā devās starta pieciniekā un kopā spēlēja 24 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā raidīja grozā vienu no pieciem divu punktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena piezīme un viens izprovocēts sods, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +1 un efektivitātes koeficientu 11. Starp uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dastins Sleva, kamēr Malagas komandā ar 15 punktiem izcēlās Tailers Kalinoskis un Melvins Edžims.  Artūrs Kurucs palika ārpus pieteikuma mačam.

Mursijas vienība ceturtdaļfinālā ar 2-1 pārspēja Eirolīgas klubu "Valencia", bet Malagas vienība ar 2-0 guva panākumu pār Mārča Šteinberga pārstāvēto Manrezas "Baxi". Otrā pusfinālā tiksies Madrides "Real" un "Barcelona" vienības. Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Jāņa Bērziņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" otrdien otro gadu pēc kārtas izcīnīja Igaunijas čempiontitulu.

Finālsērijas trešajā mačā Tallinas vienība savā laukumā ar 79:61 (18:17, 17:10, 22:14, 22:20) pārspēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" vienību un sērijā līdz trīs uzvarām tika pie panākuma ar 3-0. Starp uzvarētājiem ar 23 punktiem izcēlās Bens Šungu, kamēr Tartu komandas labā desmit punktus guva Merts Rozentāls, kurš arī iekrāja 13 atlēkušās bumbas.

Bērziņš pievienojās Tallinas komandai janvārī, taču neilgi pēc tam iedzīvojās papēža cīpslas savainojumā un kopš 2. februāra nav devies laukumā. Marta beigās "Kalev"/"Cramo" pavēstīja, ka viņš šosezon laukumā vairs nedosies, jo nepieciešama operācija, taču latvietis paliks kopā ar komandu.

"Kalev"/"Cramo" šosezon arī izcīnīja Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sudraba godalgas, izšķirošajā cīņā ar 83:91 zaudējot "Prometey".