foto: ddp/Revierfoto / Vida Press
Leverkūzenes "Bayer" savā otrajā finālā šondēļ izcīna Vācijas kausu
"Bayer" futbolisti priecājas par Granita Džakas vārtu guvumu.
Futbols
2024. gada 26. maijs, 00:02

Leverkūzenes "Bayer" savā otrajā finālā šondēļ izcīna Vācijas kausu

Jauns.lv/LETA

Leverkūzenes "Bayer" futbolisti sestdien Berlīnes olimpiskajā stadionā izcīnīja uzvaru Vācijas kausa finālā.

"Bayer" ar 1:0 (1:0) pārspēja otrās bundeslīgas klubu "Kaiserslautern". 16. minūtē bundeslīgas čempioni vadībā izvirzīja Granits Džaka.

44. minūtē "Bayer" palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti mačā nopelnīja labās malas aizsargs Odilons Kosunū.

Pusfinālā "Bayer" ar 4:0 pārspēja citu otrās bundeslīgas klubu Diseldorfas "Fortuna", bet "Kaiserslautern" ar 2:0 pārspēja pēc spēka trešās līgas vienību "Saarbrucken".

"Bayer" līdz šim Vācijas kausa finālā bija spēlējusi četras reizes, titulu izcīnot 1993. gadā, bet "Kaiserslautern" izšķirošo maču bija sasniegusi septiņas reizes, triumfējot 1990. un 1996. gadā. Pagājušajā gadā finālā "Leipzig" ar 2:0 pārspēja Frankfurtes "Eintracht".

Tikmēr Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolist kļuva par Francijas kausa izcīņas uzvarētājiem. PSG ar 2:1 (2:0) pārspēja Lionas "Olympique".

22. minūtē vārtus PSG labā guva Usmans Dembelē, 34. minūtē rezultāta starpību dubultojot Fabianam Ruisam - 2:0. 55. minūtē Džeiks O'Braiens vienus vārtus atguva. Šī, iespējams, bija 25 gadus vecā Kiliana Mbapē pēdējā spēle PSG rindās, jo futbolists ir izteicis vēlmi pamest komandu pēc šīs sezonas.

Pusfinālā PSG ar 1:0 pieveica "Stade Rennais", bet Lionas "Olympique" futbolisti ar 3:0 uzvarēja pēc spēka otrās līgas klubu "Valenciennes". Francijas kausa izcīņas finālu PSG sasniedza jau 20. reizi un ar 15 trofejām ir turnīra titulētākā komanda. Pēdējo reizi parīzieši Francijas kausu bija izcīnījuši 2021. gadā.

Lionas komanda finālu sasniedza devīto reizi, kausu izcīnot piecreiz (pēdējo reizi - 2012. gadā).