1dienas
21stundas
44minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Valmiera" izcīna uzvaru pār "Grobiņas"/LFS komandu
foto: tonybet
Valmieras futbolisti.
Futbols

"Valmiera" izcīna uzvaru pār "Grobiņas"/LFS komandu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" komanda pirmdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 14.kārtas mačā Liepājā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja debitanti "Grobiņa"/LFS.

"Valmiera" izcīna uzvaru pār "Grobiņas"/LFS komand...

"Valmieras" labā vārtus guva senegālieši Džibrils Gejs un Meisa Diops.

Viesi vadībā izvirzījās otrā puslaika otrajā minūtē, ka pēc Lūkasa Vapnes piespēles bumba nonāca vārtu priekšā, no kurienes precīzs bija Gejs. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām rupji kļūdījās Grobiņas komandas vārtsargs Artems Mališs, kas Diopam ļāva panākt 2:0.

"Grobiņa"/LFS pēc četru zaudējumu sērijas nākamajās divās spēlēs bijusi tikusi pie punktiem, iepriekšējā kārtā izcīnot savu vēsturē pirmo izbraukuma uzvaru virslīgā (2:1 pār tukumniekiem). Valmierieši, lai gan parādu dēļ zaudējuši trīs punktus turnīra tabulā un Eirokausu licenci, pie punktiem tikuši sešās cīņās pēc kārtas, atņemot tos visām trim iepriekšējās sezonas medaļniecēm.

Pirmajā aplī komandas spēlēja neizšķirti 1:1. Valmieriešu no zaudējuma izglāba Kristers Aļekseičiks, kurš guva vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā.

Rīgā šobrīd notiek RFS un "Daugavpils" duelis.

Svētdien kārtas pirmajās spēlēs "Riga" viesos ar 5:1 uzvarēja "Jelgavu", bet "Auda" Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Liepāju".

Kārtas noslēgumā otrdien "Metta" uzņems "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Līdere ar 31 punktu 13 spēlēs ir RFS, otrā ar 29 punktiem 14 cīņās ir "Riga", kurai ar 27 punktiem seko 13 mačus aizvadījusī "Daugavpils". "Valmierai" ir 24 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 17 punkti, 16 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", 12 punktus - "Grobiņa"/LFS, desmit - "Liepāja" , bet astoņus punktus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.