foto: Evija Trifanova/LETA
Babai Rorbahai paravieglatlētikas pasaules čempionātā 12. vieta vālītes mešanā; Labanovs pārvar kvalifikāciju
Parasportiste Baiba Rorbaha.
Citi sporta veidi
2024. gada 17. maijs, 14:51

Babai Rorbahai paravieglatlētikas pasaules čempionātā 12. vieta vālītes mešanā; Labanovs pārvar kvalifikāciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas parasportiste Baiba Rorbaha piektdien Kobē pasaules čempionātā paravieglatlētikā izcīnīja 12. vietu vālītes mešanā F-32 grupā, bet Ingus Labanovs F-57 grupā pārvarēja kvalifikāciju šķēpa mešanā.

Rorbaha vālītes mešanā sasniedza rezultātu 17,23 metri, ierindojoties 12. vietā 12 dalībnieču konkurencē. Labāko rezultātu viņa sasniedza trešajā mēģinājumā. Pārējos metienos viņas rezultāti secīgi bija 16,50, 15,71, 16,73, 16,68 un 14,98 metri.

Par uzvarētāju ar jaunu sacensību rekordu 26,66 metri kļuva brazīliete Britu Oliveira, otro vietu ar 26,60 metriem izcīnīja tunisiete Marua Ibrahmi, bet trešo vietu ar rezultātu 24,35 metri ieņēma vēl viena Brazīlijas sportiste Kastilju Boskolu.

Šķēpa mešanas kvalifikācijā pieci sportisti cīnījās par četrām vietām finālā, kas notiks sestdien. Labanovs ar trešajā mēģinājumā sasniegto rezultātu 34,53 metri ieņēma ceturto vietu. Pirmajos divos mēģinājumos viņa raidītais šķēps lidoja 33,91 un 33,73 metru tālumā.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28. augusta līdz 8. septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņems sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startē lodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana). Viņiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča.

Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalās, gatavojoties Parīzes spēlēm.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalās apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.