foto: LETA
Paula Strautmane kopā ar "Kangoeroes" triumfē Beļģijas čempionātā
Paula Strautmane.
Basketbols
2024. gada 22. aprīlis, 20:29

Paula Strautmane kopā ar "Kangoeroes" triumfē Beļģijas čempionātā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketboliste Paula Strautmane kopā ar Mehelenas "Kangoeroes" izcīnīja uzvaru Beļģijas čempionātā.

Finālsērijas otrajā spēlē "Kangoeroes" savā laukumā ar rezultātu 70:67 (27:16, 16:18, 16:13, 11:20) pārspēja Brenas "Castors" un sērijā līdz divām uzvarām tika pie panākuma ar 2-0.

Izšķirošajā mačā Strautmane spēlēja 29 minūtes un astoņas sekundes un, realizējot divus no trijiem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, guva septiņus punktus, kā arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja trīs piezīmes un iekrāja lietderības koeficientu desmit.

Pirmajā fināsērijas mačā "Kangoeroes" basketbolistes bija pārākas ar 61:43.

Lakuma saimnieces Beļģijas čempionāta pamatturnīru noslēdza ar 20 uzvarām un izslēgšanas cīņās arī guva panākumus visos mačos, noslēdzot sezonu bez zaudējumiem.

Mehelenas komanda kļuva par Beļģijas čempioni trešo sezonu pēc kārtas.

Tikmēr Anetes Šteinbergas pārstāvētā Buržas "Tango" Francijas čempionāta ceturtdaļfināla atbildes spēlē guva panākumu, taču divu maču summā piedzīvoja zaudējumu un neiekļuva pusfinālā. "Tango" atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 98:83 (28:25, 19:26, 23:17, 28:15) pārspēja Tarbas "Gespe Bigorre" vienībai, kurā sezonas pirmajā pusē spēlēja Raina Tomašicka, taču divu maču summā Tarbas vienība uzvarēja ar 170:167.

Šteinberga spēlēja 22 minūtes un 47 sekundes un, realizējot divus no pieciem divu punktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, guva deviņus punktus, kā arī izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, pieļāva divas kļūdas, pārtvēra divas pretinieču piespēles, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja četrus pretinieču sodus, iekrāja +/- rādītāju +2 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu 13.

Starp mājiniecēm rezultatīvākā ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Kaila Aleksandra, bet Tarbas komandā ar 26 punktiem izcēlās Karla Leite. Ceturtdien pirmajā ceturtdaļfināla mačā "Gespe Bigorre" basketbolistes bija pārākas ar 87:67.

Citā ceturtdaļfinālā pirmajā spēlē Kates Vilkas pārstāvētā "Charnay" ar 62:77 atzina "Lattes Montpellier" pārākumu. Atbildes mačs tiks aizvadīts otrdien.

Turnīra tabulā "Tango" ar 18 uzvarām 22 spēlēs ieņēma otro vietu, "Charnay" ar 11 uzvarām bija piektā, bet "Gespe Bigorre" ar desmit uzvarām - septītā 12 komandu čempionātā, visām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Vilērbānas ASVEL basketbolistes.