foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Dalasas "Stars" hokejisti nodrošina pirmo vietu Rietumu konferencē
Dalasas "Stars" hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2024. gada 18. aprīlis, 09:41

Dalasas "Stars" hokejisti nodrošina pirmo vietu Rietumu konferencē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dalasas "Stars" trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcīnīja uzvaru pēcspēles metienu sērijā, kas ļāva nodrošināt pirmo vietu Rietumu konferencē.

"Stars" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Sentluisas "Blues".

Otrās trešdaļas izskaņā Sentluisas komandu vadībā izvirzīja Roberts Tomass, bet trešajā periodā pēc spēlētām piecām minūtēm neizšķirtu panāca Meisons Maršments.

Pēcspēles metienu sērijā Dalasas vienībai uzvaru atnesa Džeisona Robertsona precīzais raidījums.

"Stars" ar 113 punktiem 82 spēlēs Rietumu konferencē ieņēma pirmo vietu. Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" un Vinipegas "Jets", kuras 81 mačā iekrājušas attiecīgi 109 un 108 punktus un atrodas otrajā un trešajā pozīcijā, vairs nevar apsteigt Dalasas vienību.

Vēl trešdien Tampabejas "Lightning" mājās ar 6:4 (2:1, 3:0, 1:3) guva panākumu pār Toronto "Maple Leafs" .

Starp uzvarētājiem Ņikita Kučerovs izcēlās ar precīzu metienu un asistēja Breidena Pointa gūtajos vārtos, kļūstot par piekto spēlētāju NHL vēsturē, kuram izdevies sezonas laikā tikt pie vismaz 100 rezultatīvām piespēlēm. 

Vēl Tampabejas komandā pie diviem (1+1) punktiem tika Antonī Duklērs, Nikolass Pols un Brendons Heigels, kamēr starp viesiem vārtus guva Pontuss Holmberjs, Raiens Rīvzs, Džons Tavaress un Tomass Džeimss Brodijs.