foto: ZUMAPRESS.com
Sainss pretendē uz vietu “Red Bull” komandā, apstiprina Horners
“Ferrari” pilots Karloss Sainss ir vienīgais, kurš kopš 2022. gada Lielbritānijas GP spējis uzveikt “Red Bull” komandu F1 sacīkstēs.
Citi sporta veidi
2024. gada 26. marts, 18:49

Sainss pretendē uz vietu “Red Bull” komandā, apstiprina Horners

Sporta nodaļa

jauns.lv / F1.lv

Karloss Sainss nedēļas nogalē Austrālijā sevi pierādīja no vislabākās puses. Rezultātā Kristians Horners apstiprināja, ka spāņu pilots ir kandidāts uz vietu “Red Bull” komandas sastāvā. Ralfs Šūmahers tikmēr paudis, ka ļoti iespējama Fernando Alonso pievienošanās Hornera vadītajai nometnei.

Sainss savas gaitas F1 čempionātā uzsāka tieši “Red Bull” programmā, taču toreiz viss nebeidzās labi. Pilots jau startēja kopā ar Maksu Verstapenu toreizējās “Toro Rosso” komandas (tagad RB) sastāvā, taču abu starpā attiecības bija ļoti saspīlētas. Helmuts Marko tās nodēvēja par toksiskām. Lai gan Sainss spēja konkurēt, jau pirms 2017. gada sezonas beigām komandu pameta, lai pievienotos “Renault”. Vēlāk Sainsa ceļi aizveda uz “McLaren”, pēc tam “Ferrari”. Tieši nesaskaņas ar komandas biedru toreiz kļuva par cēloni, lai dotos prom.

Vaicāts par to, vai Sainss pretendē uz Serhio Peresa vietu 2025. gada sezonā, Horners to tagad pēc Austrālijas GP apstiprinājis. Tāpat viņš atgādina, ka “Ferrari” pilots ir vienīgais, kurš kopš 2022. gada Lielbritānijas GP spējis uzveikt “Red Bull” komandu F1 sacīkstēs. To viņš paveica pērn Singapūrā un tagad Melburnā.

“Balstoties uz šādu sniegumu, mēs nevaram šādu iespējamību izslēgt,” saka Horners. “Bet nevēlamies neko sasteigt. Čeko sacīkstē bija problēmas, bet viņam ir lielisks sezonas sākums. Neesam izmisīgā steigā. Karloss ir vienīgais pilots, kurš pārspējis “Red Bull” kopš 2022. gada, līdz ar to sanāk, ka ir mūsu lielākais ienaidnieks.”

Komanda jau iepriekš uzsvērusi, ka Peresam ir visas iespējas tikt pie līguma pagarinājuma, ja sportista rezultāti būs gana labi. Tāpat jāatceras, ka uz vietu “Red Bull” pretendē arī RB vienības braucēji Daniels Rikjardo un Juki Cunoda.

Tikmēr kādreizējais F1 pilots Ralfs Šūmahers stāsta, ka šobrīd nopietnu interesei austriešu komanda izrāda par “Aston Martin” pilotu Fernando Alonso.

“Izskatās, ka viņiem ir nopietni nodomi nākamgad savā mašīnā dabūt Alonso, lai tiem būtu vēl viens spēcīgs pilots, gadījumā, ja Verstapens komandu pamet,” stāsta Šūmahers. “Šādas baumas un informācija ir diezgan laba. Ja “Red Bull” ir mašīna, ar ko viņš varētu uzvarēt, protams, Alonso to ļoti vēlētos. Nedēļas nogalē jūs atkal redzējāt, ko viņš izdarīja, cik ātrs bija, kā pārslēdza pārnesumus, kā apturēja Džordžu Raselu no apdzīšanas. Viņš zina, ko vēlas, un es domāju, ka viņš labi iederētos.”