foto: REUTERS/SCANPIX
Ukraina fantastiski izrauj uzvaru Bosnijā, bet Igaunija cieš sakāvi Polijā Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas "play-off" spēlēs
Ukrainis Artjoms Dovbiks tikko guvis uzvaras vārtus Bosnijā
Futbols
2024. gada 22. marts, 07:53

Ukraina fantastiski izrauj uzvaru Bosnijā, bet Igaunija cieš sakāvi Polijā Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas "play-off" spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ceturtdienas vakarā vairākās pilsētās notika Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas "play-off" spēles, un vislielākais trilleris notika Zenicā, kur Bosnija mačā ar Ukrainu vēl piecas minūtes līdz spēles beigām bija vadībā ar 1:0, taču piekāpās ar 1:2 (0:0). Apbēdināja kaimiņi igauņi, kuri bez ierunām kapitulēja Polijai ar 1:5.

Ironiski, bet Bosnijas un Ukrainas spēlē visus trīs vārtus guva ukraiņi. 57.minūtē bumbu savos vārtos raidīja Mikola Matvijenko, 85.minūtē izlīdzinājumu panāca Romans Jaremčuks, bet trīs minūtes vēlāk pēc Jaremčuka piespēles vārtus guva Artjoms Dovbiks.

Ukraiņi izšķirīgajā spēlē tiksies ar Islandi, kas Budapeštā ar 4:1 (2:1) pieveica Izraēlu.

Erans Zahavi 31.minūtē ar 11 metru sitienu izvirzīja Izraēlu vadībā. Islandieši atbildēja ar trim Alberta Gudmundsona un vieniem Arnora Traustasona vārtiem. Izraēla 73.minūtē pēc Roja Revivo sarkanās kartītes palika mazākumā, bet 80.minūtē vēl vienu 11 metru soda sitienu nerealizēja Zahavi, sitot garām kreisajam vārtu stabam.

Savukārt Igaunijas futbola izlase Varšavā ar 1:5 (0:1) cieta smagu zaudējumu pret Poliju.

22.minūtē pirmos vārtus guva Pžemislavs Frankovskis. 27.minūtē Igaunija palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti 13 minūtēs saņēma Maksims Paskotsi. Pjotrs Zelinskis, Jakubs Pjotrovskis, Sebastians Šimanskis, kā arī Karols Metss arraidījumu savos vārtos ļāva Polijai panākt 5:0, bet 78.minūtē vienus vārtus Igaunijai atguva Kristo Husars.

Polija izšķirošajā spēlē tiksies ar Velsu, kas savā laukumā ar 4:1 (2:1) pieveica Somiju. Mājiniekiem vārtus guva Deivids Brukss, Neko Viljamss, Brenans Džonsons un Deniels Džeimss, bet somiem - Tēmu Puki. Bens Deivīss 80.minūtē iesita arī piektos vārtus, taču tiesnesis Velsas izlases spēlētāja vārtu guvumu pēc videoatkārtojuma noskatīšanās neieskaitīja.

Grieķija Atēnās ar 5:0 (4:0) pārspēja Kazahstānu. Vārtus 32 minūšu laikā guva Anastasijs Bakasets ar 11 metru soda sitienu, Dimitrijs Pelks, Fotis Joannidis un Dimitrijs Kurbelis. Savukārt 87.minūtē bumbu savos vārtos raidīja viesu pussargs Erkins Tapalovs.

"Play-off" spēļu finālā Grieķija tiksies ar Gruziju, kas Tbilisi ar 2:0 (1:0) pieveica Luksemburgu. Abus vārtus guva Budu Zivzivadze. Turklāt Maksims Šano 58.minūtē nopelnīja sarkano kartīti, atstādams viesus mazākumā.

"Play-off" fināli notiks otrdien.

Finālturnīrā iekļuva desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiek noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau ir nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija, Dānija, Rumānija, Šveice, Nīderlande, Serbija, Čehija, Itālija, Slovēnija un Horvātija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.