Savainotais Rolands Šmits šonedēļ nespēlēs Eirolīgas mačos
Rolands Šmits savaino kāju (foto: basketnews.lt)
Basketbols
2024. gada 18. marts, 18:20

Savainotais Rolands Šmits šonedēļ nespēlēs Eirolīgas mačos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Lietuvas klubā Kauņas "Žalgiris" spēlējošais Latvijas basketbolists Rolands Šmits pēc piektdien spēlē Minhenē gūtā kājas savainojuma nepiedalīsies abās šīs nedēļas ULEB Eirolīgas spēlēs, "Žalgiris" galveno treneri Andreu Trinkjēri citē tīmekļa vietne "Basketnews.com".

Jau ziņots, ka piektdien Kauņas "Žalgiris" komandas Eirolīgas spēlē viesos pie Minhenes "Bayern" Šmits otrās ceturtdaļas vidū, dodoties uz grozu, pēc piezemēšanās savainoja potīti un laukumu pameta vien ar "Žalgiris" personāla palīdzību, nespējot pielikt labo kāju pie zemes. Tomēr pēc spēles viņš kopā ar komandas biedriem atradās laukuma centrā.

Šonedēļ "Žalgiris" Eirolīgā aizvadīs divas spēles savā laukumā, otrdien tiekoties ar Riharda Lomaža pārstāvēto un Lukas Banki vadīto Boloņas "Virtus", bet ceturtdien - ar Vitorijas "Baskonia" no Spānijas.

Pagaidām nav zināms, cik smags ir savainojums. "Vēl nē," apliecina treneris. "Viņš noteikti nespēlēs nākamajās Eirolīgas spēlēm, un es domāju, ka arī pret "Siauliai" svētdien."

"Tas prasīs mazliet laika. Tas ir slikti. Viņš stipri pagrieza potīti," Trinkjēri svētdien teica pēc uzvaras Lietuvas čempionāta mačā ar Pasvāles "Pieno Zvaigzdes".

"Žalgiris" Minhenē aizvadīja mazrezultatīvāko spēli sezonā un zaudēja ar 58:64.

Pirms spēles ar "Bayern" Šmits šosezon Eirolīgā vidēji spēlē bija guvis 11,5 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas, sakrājot efektivitātes koeficientu 11,6.

Kauņas basketbolisti ar 11 uzvarām 29 mačos ieņem 15.vietu, bet "Virtus" ar 17 uzvarām ir septītā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".