foto: Getty Images
Merzļikins atvaira 35 metienus, tomēr tas neglābj "Blue Jackets" no zaudējuma; Girgensona "Sabres" izcīna uzvaru
Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2024. gada 15. marts, 07:48

Merzļikins atvaira 35 metienus, tomēr tas neglābj "Blue Jackets" no zaudējuma; Girgensona "Sabres" izcīna uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsarga Elvisa Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pēcspēles metienu sērijā piedzīvoja zaudējumu, savukārt, Latvijas uzbrucēja Zemgusa Girgensona "Sabres" izcīna trešo uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins atvaira 35 metienus

NHL Austrumu konferences divu vājāko vienību duelī "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:2) piekāpās Otavas "Senators" komandai, ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Merzļikins mača gaitā tika galā ar 35 no 37 pretinieku metieniem, atvairot 94,6% raidījumu, kamēr uzvarētāju noskaidrošanas sērijā spēja atvairīt vienu no trim metieniem.

Pretējos vārtos Antons Fošberjs arī atvairīja 35 no 37 metieniem, bet pēcspēles metienos kapitulēja tikai vienu reizi.

"Blue Jackets" jau 15.sekundē izvirzījās vadība pēc Būta Dženera precīzā metiena, bet mača 46.minūtē 2:0 mājinieku labā panāca Aleksandrs Nīlanders. Tomēr vadību mājiniekiem noturēt neizdevās - spēles 48.minūtē Klods Žirū no vārtu priekšas panāca 1:2, bet 53.minūte izlīdzinājumu panāca Tims Šticle.

Papildlaikā vārti netikai gūti, lai gan "Senators" divas minūtes spēlēja vairākumā, bet pēcspēles metienos Merzļikins tika galā ar Dreika Batersona metienu, bet latviešu vārtsargu pārspēja pamatlaikā precīzi metušie Šticle un Žirū. Mājiniekiem vienīgo precīzo "bullīti" izpildīja Aleksandrs Teksjē.

"Blue Jackets" ar 55 punktiem 66 spēlēs ieņem pēdējo 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Senators" kontā 64 mačos ir par trim punktiem vairāk un 15.pozīcija.

Nākamo spēli Kolumbusas vienība aizvadīs sestdien, kad savā laukumā tiksies ar Rietumu konferences un visas līgas vājāko vienību Sanhosē "Sharks", kas 65 mačos iekrājusi vien 39 punktus.

Girgensons vienreiz met pa vārtiem

Tikmēr Zemgus Girgensons vienreiz meta pa vārtiem NHL mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru savā laukumā ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pret Ņujorkas "Islanders" vienību.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Sabres" ar 69 punktiem 67 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferencē.

"Hurricanes" atstāj "sausā" līgas līderus; Pointam 6 punktu spēle

Citā mačā Karolīnas "Hurricanes"  savā laukumā ar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) pārspēja līgas līderi Floridas "Panthers".

"Hurricanes" dāņu vārtsargs Frederiks Andersens, kurš asins recēšanas problēmu dēļ no novembra sākuma līdz martam izlaida 50 mačus, aizvadīja savu devīto spēli šosezon un atvairīja 21 metienu, tiekot pie pirmās "sausās" spēles šajā sezonā.

Kopumā 34 gadus vecais vārtsargs NHL palicis nepārspēts 25 mačos.

Uzvarētāju rindās vārtus guva Sets Džārviss, Martins Nečass, Jevgēņijs Kuzņecovs un Andrejs Svečņikovs.

Citā mačā karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja Breidens Points, kurš ar trim gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm kaldināja Tampabejas "Lightning" uzvaru 6:3 (0:2, 2:0, 4:1) savā laukumā pret Ņujorkas "Rangers" vienību.

Pointam šis bija sezonas trešais "hat trick", bet karjerā tādu maču uzbrucējam tagad ir četri.

Uzvarētāju rindās ar pieciem (1+4) punktiem izcēlās Ņikita Kučerovs, bet vēl pa vārtiem guva Stīvens Stemkoss un Antonī Duklērs.

Viesu rindās precīzi metieni Džeka Roslovika, Breidena Šnaidera un Artēmija Panarina kontā.

Uzvaru ar 6:3 (1:2, 2:1, 3:0) savā laukumā ceturtdien svinēja arī Pitsburgas "Penguins", kas pieveica līgas vājāko komandu Sanhosē "Sharks" un pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Mājiniekiem pa vārtiem guva Džons Ludvigs, Braiens Rasts, Noels Akjari, Rikards Rakels, Jevgēņijs Malkins un Džefs Kārters, bet "Sharks" rindās ar 1+1 izcēlās Kļims Kostins un Marks Eduārs Vlasiks, bet vēl viens trāpīgs raidījums Fabiana Seterlunda kontā.

Tikmēr Minesotas "Wild" savā laukumā neļāva gūt vārtus Anaheimas "Ducks" hokejistiem, svinot uzvaru ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).

Vārtus "Wild" labā guva Zeks Bogosjans un Kirils Kaprizovs, bet vārtsargs Marks-Andrē Flerī tika galā ar visiem 16 viesu metieniem un aizvadīja savu otro "sauso" spēli sezonā un 75. karjerā.

Vēl vienā mačā Kalgari "Flames" savā laukumā ar 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) pārspēja pagājušās sezonas čempioni Vegasas "Golden Knights".

Otrajā periodā Entonijs Manta vadībā izvirzīja viesus, bet "Flames" trešajā periodā atbildēja ar četriem gūtiem vārtiem un svinēja uzvaru.

Divus vārtus mājiniekiem guva Bleiks Koulmens, bet pa reizei precīzi meta Jegors Šarangovičs un Mets Koronato.