foto: AP/Scanpix
Britu futbola leģenda pārvērties par bezpajumtnieku alkoholiķi
Anglijas futbola leģenda Pols Gaskoins 2011. gada oktobrī.
Sporta zvaigznes
2024. gada 9. marts, 12:50

Britu futbola leģenda pārvērties par bezpajumtnieku alkoholiķi

Sporta nodaļa

Jauns.lv

56 gadus vecais Anglijas futbola leģenda Pols Gaskoins katru dienu cīnās ar alkohola atkarību. Atklātā intervijā viņš atzina, ka ir bezpajumtnieks un dzīvo pie savas menedžeres istabā.

Bijusī futbola superzvaigzne Gaskoins, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem Anglijas futbolistiem, par spīti visām pūlēm, tā arī nav spējis atbrīvoties no alkohola atkarības.

Intervijā žurnālam "High Performance" Gaskoins pastāstīja, ka viņš ir bezpajumtnieks un dzīvo pie savas menedžeres Ketijas Deivisas, vēsta "The Guardian".

"Agrāk biju laimīgs alkoholiķis, bet tagad nē. Šobrīd esmu skumjš alkoholiķis. Es neizeju dzert, es dzeru istabā," pastāstīja futbolists, kurš pasaules čempionātā 1990. gadā iekaroja angļu sirdis.

Daudzus gadus Gaskoins plašsaziņas līdzekļos tika attēlots tikai negatīvā veidā. Viņš gadiem ilgi meklēja risinājumu savai alkohola problēmai, taču neveiksmīgi. Detalizētā intervijā viņš atcerējās arī savus labākos laikus Anglijas izlases labā un nožēloja, ka nav spējis izlases labā nospēlēt 100 mačus. Viņa kontā ir 57 Anglijas izlases spēles, kurās uzbrūkošais pussargs guvis desmit vārtus.

Gaskoins ļoti ilgi cīnījās ar alkohola atkarību, un ir bijuši periodi, kad viņš gadiem ilgi nav skatījies uz pudeli. Bet tagad viņš atkal sācis dzert.

Gaskoins, kurš lielāko daļu karjeras Anglijā spēlēja par Ņūkāslas "United" un Totenhemas "Hotspur", karjeru beidza 2004. gadā, kad viņam bija 37 gadi. Viņš atzīst, ka futbolu skatās reti, taču viņam tā pietrūkst.

"Ja gribu padarīt dienu sliktāku, vienkārši jāiet uz krogu. Ja gribu padarīt dienu labāku, paņemu auklu un dodos makšķerēt," sacīja Gaskoins, kurš nepadodas un tic, ka viss atkal var kļūt labāks. "Es nekad nepadošos. Ja tas notiks, es būšu zārkā. Bet līdz tam es turpināšu cīnīties."

Tomēr Gaskoins atzina, ka šobrīd nekrīt izmisumā, taču viņam ir arī citi netikumi. Viņš dzer daudz kafiju, reizēm līdz desmitiem rītā paspēj izdzert sešas tases. Arī šokolāde ir starp viņa vājībām, viņš var to ēst trakos daudzumos.

Vienlaikus viņš atzina, ka kārdinājumi vienmēr atrodas burtiski aiz durvīm. Viņa menedžere Deivisa pastāstīja, ka uz viņas mājas sliekšņa tiek atstātas džina pudeles, kurām jāizvilina Gaskoins – tā ir viltība, ar kuras palīdzību mēģina nofotografēt futbola leģendu.