"Liepājas" futbolists Tīdenbergs līdz jūnijam diskvalificēts par rasistiskiem izteikumiem
Eduards Tīdenbergs (foto: Tīdenberga "Facebook" konts)
Futbols
2024. gada 8. marts, 22:55

"Liepājas" futbolists Tīdenbergs līdz jūnijam diskvalificēts par rasistiskiem izteikumiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komisija piektdien par sarakstē ar Gvinejas izlases basketbolistu Šenonu Evansu izteiktajiem apvainojumiem uz trim mēnešiem no dalības visās LFF organizētajās sacensībās diskvalificēja "Liepājas" futbolistu Eduardu Tīdenbergu, ziņo LFF.

Diskvalifikācija sākas 9.martā un būs spēkā līdz 8.jūnijam.

LFF norāda, ka futbolista neētiskie izteikumi ir pretrunā ar LFF Ētikas kodeksu.

Jau ziņots, ka ASV dzimušais Evanss februāra beigās sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" publicēja izgaistošo ziņu, kurā bija redzama Tīdenberga sarakste ar viņu. Tajā futbolists šīs izlases basketbolistus nodēvēja par vergiem un kaunināja viņus kā "totalizatoru valsts" pārstāvjus, kā arī novēlēja viņiem "sadegt ellē".

Vēlāk Tīdenbergs atvainojās par lietām, kas rakstītas no viņa profila, gan nenorādot, vai saraksti veicis viņš pats. "Visi, kuri mani pazīst, zina, ka es cienu visas valstis un cilvēkus. Vairs neatkārtošu šīs sliktās lietas," bija teikts Tīdenberga paziņojumā.

Jau ziņots, ka vairāki Latvijas kluba "Liepāja" futbolisti - gan vietējie, gan ārvalstu - uzskata, ka Gvinejas basketbolistam Šenonam Evansam aizvainojošās ziņas nav rakstījis viņu komandas biedrs Eduards Tīdenbergs. VIņi savos "Instagram" izgaistošajos stāstos publicējuši vienādus ierakstus, kuros pausta nožēla par Evansam nosūtītajām ziņām un vienlaikus izteikts atbalsts Tīdenbergam. "Esam pilnīgi pārliecināti, ka Eduards nav šo briesmīgo ziņu autors. [..] Esam droši, ka viņš šajā situācijā ir upuris. Aicinām visus neticēt, ka Eduards ir iesaistīts šajos paziņojumos un atbalstīt viņu," teikts paziņojumā.

Pussargs Tīdenbergs Latvijas izlasē ir aizvadījis vienu spēli.

Saspēles vadītājs Evanss spēlē Spānijas kluba Badalonas "Joventut" rindās un pārstāv Gvinejas izlasi. Evanss šobrīd ar izlasi piedalās 2025. gada Āfrikas čempionāta kvalifikācijā, Gvinejas basketbolistiem sestdien ar 78:85 papildlaikā zaudējot Tunisijai. Iepriekšējās sezonā Evanss spēlēja kopā ar Latvijas basketbolistiem Anžeju Pasečņiku, Dairi Bertānu un Rodionu Kurucu.