foto: Marta Kalēja/Optibet virslīga
Futbola federācijas Ētikas komisija vērtēs Eduarda Tīdenberga rasistiskos apvainojumus Gvinejas izlases basketbolistam
FK "Liepāja" spēlētājs Eduards Tīdenbergs.
Sporta zvaigznes
2024. gada 26. februāris, 10:58

Futbola federācijas Ētikas komisija vērtēs Eduarda Tīdenberga rasistiskos apvainojumus Gvinejas izlases basketbolistam

Jauns.lv/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Ētikas komisija skatīs "Liepājas" futbolista Eduarda Tīdenberga sarakstē ar Gvinejas izlases basketbolistu Šenonu Evansu izteiktos apvainojumus, apstiprināja LFF.

ASV dzimušais Evanss sestdien sociālās tīklošanās vietnē "Instagram" publicēja izgaistošo ziņu, kurā redzama Tīdenberga sarakste ar viņu. Tajā futbolists šīs izlases basketbolistus nodēvē par vergiem un kaunināja viņus kā "totalizatoru valsts" pārstāvjus, tāpat viņš viņiem novēlējis "sadegt ellē".

Vēlāk pats Tīdenbergs atvainojās par lietām, kas rakstītas no viņa profila, gan nenorādot, vai saraksti veicis viņš pats. "Visi, kuri mani pazīst, zina, ka es cienu visas valstis un cilvēkus. Vairs neatkārtošu šīs sliktās lietas," teikts Tīdenberga paziņojumā.

Tikmēr "Liepājas" direktors Dāvids Jansons svētdienas rītā aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām viņa rīcībā nav informācijas par notikušo saraksti. Kluba amatpersona vien atzīmēja, ka Tīdenbergs vienmēr labi izturas pret visiem komandā, neraugoties uz viņu ādas krāsu. Kā zināms, "Liepājas" klubā ir plaša ārvalstu futbolistu pārstāvniecība.

Spānijas kluba Badalonas "Joventut" saspēles vadītājs Evanss šobrīd ar izlasi piedalās 2025. gada Āfrikas čempionāta kvalifikācijā, Gvinejas basketbolistiem sestdien ar 78:85 papildlaikā zaudējot Tunisijai. Iepriekšējās sezonā Evanss spēlēja kopā ar Latvijas basketbolistiem Anžeju Pasečņiku, Dairi Bertānu un Rodionu Kurucu.

Pussargs Tīdenbergs Latvijas izlasē aizvadījis vienu spēli.

Tikmēr Vairāki Latvijas kluba "Liepāja" futbolisti - gan vietējie, gan ārvalstu - uzskata, ka Gvinejas basketbolistam Šenonam Evansam aizvainojošās ziņas nav rakstījis viņu komandas biedrs Eduards Tīdenbergs. VIņi savos "Instagram" izgaistošajos stāstos publicējuši vienādus ierakstus, kuros pausta nožēla par Evansam nosūtītajām ziņām un vienlaikus izteikts atbalsts Tīdenbergam. 

"Esam pilnīgi pārliecināti, ka Eduards nav šo briesmīgo ziņu autors. [..] Esam droši, ka viņš šajā situācijā ir upuris. Aicinām visus neticēt, ka Eduards ir iesaistīts šajos paziņojumos un atbalstīt viņu," teikts paziņojumā.