foto: AP/Scanpix
Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle šosezon; Šilovs atvaira 33 no 35 metieniem AHL mačā
Zemgus Girgensons šosezon iekrājis astoņu punktus, no kuriem septiņus ar vārtu guvumiem.
Hokejs
2024. gada 4. marts, 09:36

Girgensonam pirmā rezultatīvā piespēle šosezon; Šilovs atvaira 33 no 35 metieniem AHL mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar pirmo rezultatīvo piespēli šajā sezonā, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda savā laukumā ar 2:5 (1:1, 1:0, 0:4) piekāpās vienai no Rietumu konferences līdervienībām Vinipegas "Jets".

Girgensons otrā perioda vidū asistēja Ērikam Robinsonam, kurš tobrīd panāca 2:1 mājinieku labā.

Noturēt pārsvaru "Sabres" gan neizdevās un pēdējās trešdaļas pēdējās desmit minūtēs "Jets" guva četrus vārtus, divreiz esot precīzi, kad mājinieki vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju.

Latvijas hokejists uz ledus bija 11 minūtes un 35 sekundes, metienus vārtu rāmī neizpildīja, bet atzīmējās ar četriem spēka paņēmieniem un uzvarētu vienīgo iemetienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensons šosezon aizvadījis 44 spēles, iekrājis astoņus (7+1) punktus, 15 soda minūtes un neitrālu lietderības koeficientu, bet kopumā NHL karjeras laikā viņam 669 spēles, 182 (88+94) punkti, 186 soda minūtes un lietderības koeficients -65.

Bufalo komandas labā svētdienas mačā vārtus guva arī Džons Džeisons Peterka, bet "Jets", kas ar 83 punktiem 60 mačos ir otrie Rietumu konferencē, rindās precīzi bija Nino Nīderraiters, Džošs Morisons, Morgans Barons, Vladislavs Namestņikovs un Šons Monahans.

"Sabres" ar 62 punktiem 62 spēlēs Austrumu konferences turnīra tabulā ierindojas 13.pozīcijā un nākamo maču aizvadīs trešdien, kad viesos tiksies ar Toronto "Maple Leafs" hokejistiem.

Tikmēr pie uzvaras tika Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas viesos ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Anaheimas "Ducks" vienību.

Rietumu konferences līderei "Canucks" šī bija vien otrā uzvara pēdējās astoņās spēlēs.

Bļugers šajā cīņā uz ledus bija 11 minūtes un 59 sekundes, no kurām 47 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucējs statistikā atzīmējās ar vienīgo uzvarēto iemetienu un neitrālu lietderības koeficientu.

Jau pēc 97 nospēlētām sekundēm Nils Hoglanders vadībā izvirzīja "Canucks", bet mājinieki spēles piektajā minūtē pēc Aleksa Kilorna precīzā metiena panāca 1:1.

Uzvaras vārtus viesu labā mača 24.minūtē guva Konors Gārlends.

Keisijs Desmits "Canucks" vārtos tika galā ar 17 no 18 mājinieku mestajām ripām, bet "Ducks" vārtsargs Lukašs Dostals atvairīja 29 no 31 metiena.

"Canucks" vienība pēc panākuma ar 85 punktiem 63 spēlēs ir pirmā Rietumu konferencē, kamēr "Ducks" ar 47 punktiem 61 cīņā ieņem 14. pozīciju.

Vankūveras hokejisti nākamo maču aizvadīs otrdien, kad viesos tiksies ar Losandželosas "Kings" komandu, kurai pagājušajā nedēļā savā laukumā piekāpās ar 1:5.

Tikmēr Artūrs Šilovs Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē atvairīja 33 metienus, tomēr viņa pārstāvētā Ebotsfordas "Canucks" komanda viesos piekāpās Ontario "Reign" vienībai.

Šilovs tika galā ar 33 no 35 metieniem, bet "Canucks" zaudēja ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2), abus vārtus ielaižot pēdējā trešdaļā.

Šajā AHL sezonā Šilovs laukumā devies 32 spēlēs, izcīnījis 14 uzvaras, atvairījis 90,4% metienu, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,82 ripas, ticis pie trim "sausajām" spēlēm un vienas rezultatīvas piespēles.

AHL Rietumu konferencē "Canucks" ar 62 punktiem 53 spēlēs ieņem astoto vietu, uzbrucēja Raivja Ansona pārstāvētā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins" ar 64 punktiem 55 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, bet aizsarga Uvja Balinska komanda Šarlotas "Checkers" ar 60 punktiem 54 mačos ir astotā.

Ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" NHL regulārā čempionāta mačos izcēlās Filips Dano no Losandželosas "Kings" un Kirils Kaprizovs no Minesotas "Wild", sekmējot savu komandu uzvaras.

"Kings" savā laukumā ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) pārspēja Ņūdžersijas "Devils", Dano gūstot pirmo "hat trick" trīs sezonu laikā Losandželosas komandas rindās un otro "hat trick" karjerā.

Uzvarētāju rindās ar 1+2 izcēlās Kevins Fiala, bet vēl vienus vārtus guva Aleks Laferjērs. Viesiem vienīgais precīzais metiens Timo Maiera kontā.

Tikmēr Kaprizovs tika pie sava trešā "hat trick" sezonā un piektā karjerā, bet "Wild" mājās ar 4:3 (0:0, 2:2, 2:1) pārspēja Sanhosē "Sharks" hokejistus.

Līdz ar "hat trick" krievu uzbrucējs arī sakrāja 300. punktu (143+157) savā NHL karjerā, to paveicot 258. spēlē. Ātrāk pie 300 punktiem NHL ir tikuši vien četri no šobrīd aktīvajiem spēlētājiem - Sidnijs Krosbijs (219 spēlēs), Aleksandrs Ovečkins (237), Konors Makdeivids (240) un Jevgēņijs Malkins (240).

"Wild", kas pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, rindās vārtus guva arī  Fredriks Gudro, bet viesu rindās precīzi metieni padevās Mīkaelam Grandlundam, Niko Šturmam un Antonī Duklēram.

Pie uzvaras savā laukumā svētdien tika arī Edmontonas "Oilers" vienība, kas ar 6:1 (1:0, 4:0, 1:1) sagrāva Pitsburgas "Penguins" komandu.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Zeks Haimens, pa 1+1 sakrāja Raiens Maklauds un Konors Makdeivids, kuram šis bija jau 11. mačs pēc kārtas ar rezultativitātes punktiem, bet vēl pa vārtiem guva Kodijs Sīsī un Korijs Perijs.

"Penguins" rindās vienīgais precīzais metiens Jevgēņija Malkina kontā.