foto: IPA/SIPA
Dibalam pirmais "hat-trick" Romas kreklā; Bouenam pirmais karjerā
Paulo Dibala.
Futbols
2024. gada 27. februāris, 11:49

Dibalam pirmais "hat-trick" Romas kreklā; Bouenam pirmais karjerā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ar trim gūtiem vārtiem jeb "hat trick" pirmdien Itālijas A sērijas futbola čempionāta mačā izcēlās Paulo Dibala, palīdzot "AS Roma" savā laukumā ar 3:2 (1:1) pārspēt "Torino" vienību.

Argentīniešu uzbrūkošajam pussargam šis bija pirmais "hat trick" Romas komandas sastāvā. Pēdējo reizi ar trim gūtiem vārtiem A sērijā viņš izcēlās 2018. oktobrī, tobrīd vēl pārstāvot Turīnas "Juventus".

Mača 42. minūtē Dibala realizēja 11 metru soda sitienu, bet divas minūtes vēlāk Duvans Sapata panāca izlīdzinājumu.

Spēles 57. minūtē Argentīnas izlases spēlētājs panāca 2:1, bet vēl 12 minūtes vēlāk guva arī savus trešos vārtus. Spēles 89. minūtē Dīns Hujsens ieraidīja bumbu savos vārtos, ļaujot viesiem pietuvoties līdz 2:3, taču izglābties no zaudējuma turīniešiem neizdevās.

Ar 44 punktiem "AS Roma" čempionāta kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet "Torino" ar 36 punktiem ir desmitā 20 komandu konkurencē.

Citā mačā pie panākuma savā laukumā tika arī Florences "Fiorentina", kas ar 2:1 (0:1) pārspēja Romas "Lazio" vienību.

Pirmā puslaika pēdējā minūtē pēc Luisa Alberto precīzā sitiena mājinieki nonāca iedzinējos, taču Maikla Kajodes un Džakomo Bonaventuras gūtie vārti otrā puslaika vidū ļāva florenciešiem svinēt panākumu.

"Fiorentina" ar 41 punktu kopvērtējumā ieņem septīto pozīciju, bet "Lazio" pēc neveiksmes ar 40 punktiem noslīdējusi uz astoto vietu. A sērijas līdere ar 66 punktiem un spēli rezervē ir Milānas "Inter", otrie pēc 26 kārtām ar 57 punktiem ir "Juventus" futbolisti, bet "AC Milan" ar 53 punktiem ieņem trešo vietu.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras Spānijas futbola čempionāta mačā pirmdien tika "Girona", kas savā laukumā ar 3:0 (0:0) pieveica Madrides "Rayo Vallecano" un turnīra tabulā atguva otro vietu.

Pēdējās divās kārtās zaudējušie Žironas futbolisti vadībā izvirzījās otrā puslaika septītajā minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās ukraiņu pussargs Viktors Cigankovs.

Spēles 76. minūtē pēc Pepes Čavarijas noraidījuma viesi palika mazākumā un mājinieki to spēja izmantot - kompensācijas laikā divus vārtus guva 19 gadus vecais brazīliešu uzbrucējs Saviu de Oliveira, nodrošinot pārliecinošu uzvaru ar 3:0.

Panākums "Girona" turnīra tabulā ļāva apsteigt "Barcelona" un atgriezties otrajā pozīcijā.

Kopvērtējumā līderi ar 65 punktiem 26 mačos ir Madrides "Real", "Girona" ir 59 punkti, bet "Barcelona" sakrājusi 57 punktus. Labāko četrinieku ar 52 punktiem noslēdz Madrides "Atletico" vienība, bet "Rayo Vallecano" ar 25 punktiem ieņem 14. pozīciju 20 komandu konkurencē.

Savukārt ar trim gūtiem vārtiem Anglijas futbola premjerlīgas mačā pirmdien izcēlās Džerods Bouens, palīdzot Vesthemas "United" ar 4:2 (2:1) savā laukumā pārspēt "Brentford" vienību.

Pirmos vārtus Anglijas izlases uzbrucējs Bouens guva jau mača piektajā minūtē, bet septītajā minūtē viņš panāca jau 2:0 mājinieku labā. Vien septiņas minūtes vēlāk "Brentford" vienus vārtus atguva, pateicoties Nīla Mopeja precīzajam sitienam.

Otrā puslaika 18. minūtē Bouens panāca 3:1, atzīmējoties ar savu pirmo "hat trick" karjerā, bet vēl pēc sešām minūtēm Emersons ar lielisku tālsitienu nodrošināja 4:1 par labu "United". Mača turpinājumā "Brentford" uzbruka ļoti daudz, taču spēja atgūt tikai vienus vārtus, spēles 82. minūtē precīzam esot Joanam Visā.

Vesthemas vienība pārtrauca trīs zaudējumu un astoņu neuzvarēto maču sēriju, premjerlīgas kopvērtējumā ar 39 punktiem 26 spēlēs pakāpjoties uz astoto pozīciju. Savukārt "Brentford" šis bija trešais zaudējums pēc kārtas un piektā neveiksme pēdējās sešās spēlēs, kas ar 25 punktiem ļauj ieņemt vien 16. vietu 20 komandu konkurencē.

Premjerlīgas līderi pēc 26 kārtām ar 60 punktiem ir "Liverpool", par punktu mazāk ir patreizējai čempionei Mančestras "City", bet trešie ar 58 punktiem ir Londonas "Arsenal".