foto: EPA/Scanpix
Latvijas izlases rindās pret Slovākiju nespēlēs Šiliņš un Strautiņš
Kārlis Šiliņš divcīņā ar Spānijas izlases centra spēlētāju Sebasu Saisu.
Basketbols
2024. gada 24. februāris, 19:58

Latvijas izlases rindās pret Slovākiju nespēlēs Šiliņš un Strautiņš

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Slovākiju Artūru Strautiņu un Kārli Šiliņu aizstās Krišs Helmanis un Ojārs Siliņš, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajā spēlē uzņems Slovākiju. Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.17, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Latvijas basketbolisti ceturtdien kvalifikācijas pirmajā spēlē izbraukumā ar 79:75 pārspēja Spāniju, kamēr Slovākija ar 60:75 piekāpās Beļģijai. Latvijas un Slovākijas izlases līdz šim ir tikušās astoņas reizes, visās spēlēs pie uzvarām tiekot latviešiem.

2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācija: Latvija - Spānija

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Saragosā svinēja uzvaru 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē. Latvija ar 79:74 (23:14, 17:23, 17:20, ...

gallery icon

Strautiņš un Šiliņš bija iekļauti Latvijas izlases sastāvā pret Spāniju un guva attiecīgi divus un četrus punktus. Tāpat pret Slovākiju ārpus sastāva palika arī Roberts Blūms, kurš arī Spānijā nebija iekļauts komandas pieteikumā spēlei.

Latvijas komandai jau nodrošinātas tiesības spēlēt finālturnīrā, kas 2025. gada augustā un septembrī risināsies Rīgā. Citām C grupas komandām - Beļģijai, Slovākijai un Spānijai - rezultāti spēlēs ar Latvijas komandu tiks ņemti vērā, nosakot divu ceļazīmju ieguvējus.

No vasarā notikušā Pasaules kausa izcīņas turnīra dalībniekiem kandidātu sarakstā ir septiņi basketbolisti - izņemot Dāvi Bertānu, Rolandu Šmitu, Artūru Žagaru, Aigaru Šķēli un Anžeju Pasečņiku. Šmitam ir liela slodze ULEB Eirolīgā, bet Pasečņikam nepieciešama atpūta, Bertāns šobrīd ir NBA, bet Žagars un Šķēle ārstē savainojumus. Tāpat šajā sabraukumā nevar palīdzēt NBA spēlējošais Kristaps Porziņģis un nelielu savainojumu guvušais Jānis Strēlnieks.

Darbā ar Latvijas izlasi galvenajam trenerim Lukam Banki palīdz asistenti Jānis Gailītis un Artūrs Visockis-Rubenis.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs mačam ar Slovākiju:

Rodions Kurucs, Artūrs Kurucs (abi - Mursijas UCAM, Spānija), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma (Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Toms Leimanis (Madrides "Movistar Estudiantes", Spānija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Krišs Helmanis (Tībingenes "Tigers", Vācija), Ojārs Siliņš (Ostrovas Velkopolskas "Arged BM Stal", Polija).