foto: SOPA Images Limited / Alamy/ Vida Press
Ostapenko ar Kičenoku — Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu pusfinālā!
Aļona Ostapenko turpina sekmīgi spēlēt Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēlēs
Citi sporta veidi
2024. gada 23. janvāris, 08:28

Ostapenko ar Kičenoku — Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu pusfinālā!

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku otrdien sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - sasniedza pusfinālu. Latvijas/Ukrainas duets sacensībās izlikts ar 11.numuru un ceturtdaļfināla mačā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Francijas duetu Karolīni Garsiju/Kristīnu Mladenoviču.

Latvijas tenisa princese Aļona Ostapenko un viņas emocijas - uzvaras priekā un zaudējuma rūgtumā

gallery icon

Pirmais sets sākās līdzīgi, duetiem uzvarot savas serves geimos, tomēr piektajā geimā Ostapenko un Kičenoka ieguva pirmo breikbumbu un spēja to pārvērst panākumā. Tiesa, nākamajā geimā pie savas serves Latvijas/Ukrainas pāris palika "sausā" un rezultāts kļuva 3-3. Seta turpinājumā "breiku" vairs nebija un uzvarētājs tika noteikts taibreikā, kurā krietni labākas bija Ostapenko un Kičenoka - panākums 7:2 un setos 1-0.

Otrā seta pirmajā geimā francūzietes neizmantoja divas breikbumbas, kamēr Ostapenko ar Kičenoku savu iespēju otrajā geimā garām nelaida, bet trešajā geimā uzvarēja droši, panākot 3-0 savā labā. Garsija/Mladenoviča vēl nepadevās, uzvarēja vienu geimu pie pretinieču serves un panāca 3-3, bet nākamos trīs geimus uzvarēja servētājas, rezultātam esot 5-4 par labu Ostapenko un Kičenokai. Desmitajā geimā Latvijas/Ukrainas duets panāca 40:0 pie pretinieču serves, tomēr nespēja izmantot pirmās trīs mačbumbas. Francūzietes gan līdz iespējai uzvarēt geimu ar vienu izspēli netika un jau nākamo mačbumbu Ostapenko/Kičenoka pārvērta uzvarā, triumfējot setā ar 6-4.

Par pusfināla sasniegšanu uzvarētājas katra nopelnīja pa 780 punktiem WTA dubultspēļu rangā.

Ostapenko un Kičenoka "Grand Slam" pusfinālu sasniegušas trešo reizi. Iepriekš 2022.gadā Latvijas/Ukrainas duets līdz tik tālai turnīra fāzei tika Francijas atklātajā un Vimbldonas čempionātos.

Pusfinālā Ostapenko un Kičenoka tiksies ar kanādieti Geibrielu Dabrovski un Erinu Rūtlifu no Jaunzēlandes, kuras turnīrā izsētas ar ceturto numuru.

Pirmajā kārtā Latvijas un Ukrainas duets ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju, otrajā ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-3 uzvarēja Austrālijas tenisistes Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki, bet trešajā kārtā ar 6-3, 7-5 pārspēja ķīnieti Džu Liņu un Taivānas pārstāvi U Fansienu.

Jau ziņots, ka Latvijas spēcīgākā tenisiste Austrālijas atklātajā čempionātā piedalījās arī vienspēļu sacensībās, kurās trešajā kārtā ar 1-6, 5-7 zaudēja kādreizējai planētas pirmajai raketei Viktorijai Azarenkai (WTA 22.).