foto: EPA/Scanpix
Vinisiuss Žuniors pirmajā puslaikā tiek pie "hat-trick" un atnes "Real" uzvaru Spānijas Superkausa finālā
Vinisiuss Žuniors svin vārtus.
Futbols
2024. gada 14. janvāris, 23:18

Vinisiuss Žuniors pirmajā puslaikā tiek pie "hat-trick" un atnes "Real" uzvaru Spānijas Superkausa finālā

Jauns.lv/LETA

Vinisiuss Žuniors svētdien Rijādā Spānijas Superkausa finālā izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem jau pirmajā puslaikā un palīdzēja Madrides "Real" futbolistiem izcīnīt pirmo titulu šosezon.

"Real" izšķirošajā mačā ar 4:1 (3:1) pārliecinoši uzvarēja "Barcelona", triumfējot Spānijas Superkausā 13.reizi kluba vēsturē.

Žuniors izvirzīja vadībā madridiešu jau pēc spēlētām septiņām minūtēm, kad pretuzbrukumā viņu nespēja panākt neviens no pretinieku aizsargiem un brazīlietis veiksmīgi apspēlēja arī Barselonas komandas vārtsargu, noslēdzot uzbrukumu ar precīzu sitienu.

Trīs minūtes vēlāk vēl vienu Madrides komandas pretuzbrukumu izveidoja Rodrigu. Viņš, aizskrienot priekšā aizsargiem, izvēlējās pats nesist pa vārtiem un jau no tuvas distances piespēlēja Žunioram, kurš vienā pieskārienā nogādāja bumbu "Barcelona" vārtos.

33.minūtē pēc tāla un spēcīga Roberta Levandovska sitiena "Barcelona" samazināja deficītu līdz vieniem vārtiem, taču sešas minūtes vēlāk Žuniors nopelnīja 11 metru sitienu, kuru viņš pats arī precīzi izpildīja, tiekot pie "hat-trick" un atgūstot Madrides vienībai divu vārtu pārsvaru.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām nepilnām 20 minūtēm "Barcelona" futbolist kļūdījās savā soda laukumā un no vārtu priekšas barseloniešu aizsargs Žils Kundē piespēlēja tieši Rodrigu, kurš nevilcinājās un ātri raidīja bumbu Barselonas komandas vārtos, panākot 4:1.

71.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja Ronalds Arauho, atstājot "Barcelona" mazākumā.

Pusfinālā "Real" ar papildlaikā ar 5:3 uzvarēja Madrides "Atletico", bet barselonieši ar 2:0 pārspēja "Osasuna" vienību.

Pērn finālā "Barcelona" ar 3:1 pārspēja Madrides "Real".