foto: Scott Kinser/Cal Sport Media/Sipa USA/ Vida Press
VIDEO: Bļugera un Girgensona komandu duelī tiek gūti tikai vieni vārti, Balinskis iemet vārtus spēlē zem klajas debess
Balinskis priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2024. gada 14. janvāris, 12:36

VIDEO: Bļugera un Girgensona komandu duelī tiek gūti tikai vieni vārti, Balinskis iemet vārtus spēlē zem klajas debess

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā viesos ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā.

Vienīgie vārti tika gūti otrā perioda trešajā minūtē, kad pēc Ņikitas Zadorova metiena Sems Lafertijs vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un raidīja to tīklā.

"Canucks" vārtsargs Tečers Demko atvairīja visus 26 metienus un ceturto reizi sezonā palika nepārspēts. Otros vārtos Uko Peka Lūkonens tika galā ar 22 no 23 raidījumiem.

Bļugers šajā duelī uz ledus bija 16 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja piecos no desmit iemetieniem. Girgensons spēlēja 12 minūtes un 49 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un zaudēja vienīgajā iemetienā. Abi latvieši nebija uz ledus vārtu gūšanas brīdī, tādējādi viņu lietderības koeficients bija neitrāls.

Šosezon Bļugers 29 mačos atzīmējies ar pieciem gūtiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm, bet Girgensonam 26 spēlēs ir trīs precīzi metieni.

"Canucks" ar 61 punktu 43 mačos ir pirmā Rietumu konferencē un atgriezusies līderpozīcijā visā līgā. "Sabres" ar 40 punktiem 43 cīņās ir 14. Austrumos, apsteidzot divas komandas.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš nav spēlējis kopš 29. decembra, bija rezervē mačā, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās piekāpās Sietlas "Kraken" ar rezultātu 4:7 (2:2, 1:2, 1:3), pretiniekiem izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas.

Daņiils Tarasovs Kolumbusas komandas vārtos atvairīja 23 no 28 metieniem. Pretinieku rindās divi vārti un rezultatīva piespēle bija Džeredam Makenam.

"Blue Jackets" 43 spēlēs guvusi 35 punktus un Austrumu konferencē ir 15.vietā tieši aiz "Sabres", savukārt "Kraken" ar 47 punktiem 42 cīņās ir devītā Rietumos.

Savukārt Floridas "Panthers", kuras aizsargs Uvis Jānis Balinskis spēlē rezultatīvi Amerikas Hokeja līgā (AHL), mājās ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) zaudēja Ņūdžersijas "Devils" un pārtrauca deviņu uzvaru sēriju.

Sesto maču pēc kārtas floridiešu rindās ar vārtu guvumu izcēlās Sems Reinhārts. Uzvarētāju vārtsargs Niko Doss atvairīja 36 metienus.

"Panthers" ar 56 punktiem 42 mačos ir Austrumu konferences vicelīdere, kamēr "Devils" ar 47 punktiem 40 dueļos ir devītā šajā pašā konferencē.

Tikmēr Balinskis guva vārtus AHL mačā zem klajas debess. Balinska pārstāvētā Šarlotas "Checkers" "Truist Field" beisbola stadionā Šarlotā ar rezultātu 5:2 (0:1, 2:1, 3:0) pārspēja Ročesteras "Americans".

Spēli klātienē noraudzījās vairāk nekā 11 000 skatītāju.

Latviešu hokejists vārtus guva otrās trešdaļas 13. minūtē, kad izcēlās ar precīzu un zibenīgu metienu no labā iemetienu apļa, panākot 2:2. Šajā cīņā viņš trīsreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon Balinskis AHL 12 mačos guvis divus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +4.

Tikmēr vārtsargs Artūrs Šilovs palika rezervē, kamēr Ebotsfordas "Canucks" mājās ar 5:2 (0:1, 3:1, 2:0) pārspēja Tūsonas "Roadrunners". Ņikita Tolopilo "Canucks" vārtos atvairīja 27 no 29 metieniem.

Savukārt uzbrucēja Raivja Ansona nebija pieteikumā spēlē, kurā Vilksbāras/Skrentonas "Penguins" viesos ar 4:3 (2:0, 1:1, 1:2) pārspēja Bridžportas "Islanders".

"Canucks" Rietumu konferencē ar 41 punktu 33 cīņās atrodas septītajā vietā. "Penguins" ar 43 punktiem 36 dueļos ir ceturtā Austrumos, bet "Checkers" ar 40 punktiem 35 mačos ieņem astoto pozīciju.

Tikmēr Rūdolfs Balcers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās hokeja līgas (NL) spēlē, sekmējot Cīrihes "Lions" uzvaru, kamēr vārtsargs Ivars Punnenovs spēļu prakses nolūkā no "Lausanne" izīrēts valsts pēc spēka otrās līgas komandai "Martigny". "Lions" viesos ar rezultātu 4:1 (0:1, 0:0, 4:0) pārspēja uzbrucēja Oskara Lapinska pārstāvēto Langnavas "Tigers".

Balcers trešā perioda 12.minūtē izdarīja metienu no asa leņķa un Žistēns Zīgrists ieraidīja atlēkušo ripu vārtos, panākdams 1:1. Šajā spēlē Balcers 16 minūtēs un vienā sekundē divreiz meta pa vārtiem, bet Lapinskis deviņās minūtēs un 38 sekundēs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, latviešiem iekrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Šajā sezonā Balcers 35 spēlēs guvis 14 vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Punnenovs jau sestdien aizvadīja maču "Martigny" komandā, atvairot 25 no 29 metieniem, kamēr Martiņī hokejisti viesos ar 3:4 (0:1, 2:1, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja "Winterthur". Lozannas komanda, kurā ir arī uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, sestdien NL nespēlēja.

Savukārt "Biel-Bienne" bez uzbrucēja Riharda Bukarta ierindā mājās ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pārspēja Ženēvas "Servette", "Lugano" bez Roberta Cjunska pieteikumā viesos ar 5:2 (2:1, 1:1, 2:0) guva virsroku pār Rapersvīles-Jonas "Lakers" hokejistiem, bet "Kloten", kuras rindās traumas dēļ joprojām šajā sezonā laukumā nav devies Latvijas uzbrucējs Deniss Smirnovs, izbraukumā ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) zaudēja "Ambri-Piotta".

Turnīra tabulā "Lions" ar 80 punktiem 37 spēlēs ir pirmā, "Lausanne" ar 66 punktiem 38 mačos ieņem ceturto vietu, "Lugano" ar 58 punktiem 38 dueļos ir sestā, "Biel-Bienne" ar 51 punktu 37 mačos ieņem desmito vietu, uzbrucēja "Tigers" ar 45 punktiem 38 cīņās - 11. pozīciju, bet "Kloten" ar 34 punktiem 38 cīņās - 13. vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".