foto: LETA
Arī Latvijas biatlonistes tiek apsteigtas pusdistancē un paliek pēdējās Pasaules kausa stafetē
Biatloniste Baiba Bendika.
Citi sporta veidi
2024. gada 7. janvāris, 17:33

Arī Latvijas biatlonistes tiek apsteigtas pusdistancē un paliek pēdējās Pasaules kausa stafetē

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportistes Sanita Buliņa un Baiba Bendika svētdien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā 4x6 kilometru stafetē tika apsteigtas par apli, līdz ar to Sandra Buliņa un Annija Keita Sabule nedevās distancēs, Latvijas kvartetam ieņemot pēdējo, 18.pozīciju.

Uzvaru svinēja Francijas kvartets, kura sastāvā bija Lu Žanmono, Žistīne Braisā-Bušē, Sofī Šavo un Žilija Simona. Francūzietes izvairījās no soda apļiem un pielietoja 12 rezerves patronas, finišējot vienā stundā 12 minūtēs un 42,5 sekundēs.

Finišā pietuvojās norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla, kura finišēja 9,3 sekundes pēc Simonas. Arī Norvēģijas biatlonistes aizvēra visus mērķus, taču ar desmit papildu patronu palīdzību.

Trešās bija zviedrietes, kuras mēroja vienu soda apli un pielietoja astoņas rezerves patronas, uzvarētājām zaudējot 33,5 sekundes. Trīs minūtes pirmajam trijniekam zaudēja Itālija.

Francijai vadību nostiprināja Šavo trešajā posmā pēc šaušanas guļus.

No latvietēm Sanita Buliņa šaušanā guļus neaizvēra vienu mērķi un trasē atgriezās pēdējā, 15 sekundes aiz priekšpēdējās pozīcijas. Viens soda aplis bija jāveic arī pēc šaušanas stāvus un atpalicība no pirmspēdējās vietas pieauga līdz vairāk nekā vienai minūtei.

Arī Bendika pēc šaušanas guļus devās soda aplī, un, lai gan vēlāk paspēja ieslēpot šaušanā stāvus, kurā neaizvēra vēl trīs mērķus, viņa tika noņemta no trases.

Finišēja divas trešdaļas no dalībniecēm jeb 12 komandas.

Jau ziņots, ka stafetē vīriešiem savus posmus veica tikai Aleksandrs Patrijuks un Edgars, savukārt Andrejs Rastorgujevs un Renārs Birkentāls nedevās trasē, latviešiem ieņemot pēdējo 21.vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms nākamnedēļ norisināsies citā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Čehijas pilsētā Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.