foto: AFP/Scanpix
Feņenko otrs lielākais spēles laiks grupu turnīrā; Latvijas juniorus spēka rangā ievieto 8. vietā
Niks Feņenko cenšas kavēt Somijas izlases spēlētāju Aleksanteri Kaskimaki.
Hokejs
2024. gada 1. janvāris, 17:05

Feņenko otrs lielākais spēles laiks grupu turnīrā; Latvijas juniorus spēka rangā ievieto 8. vietā

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases aizsargam Nikam Feņenko pasaules junioru čempionāta apakšgrupu turnīrā bijis otrs lielākai spēles laiks, liecina turnīra oficiālā statistika.

Feņenko četrās spēlēs uz ledus bija 101 minūti un 30 sekundes jeb vidēji 25 minūtes un 22 sekundes mačā. Vēl vairāk spēlējis ir tikai norvēģis Stīans Sūlbergs, kurš vidēji mačā uz ledus bijis 25 minūtes un 58 sekundes.

Latvijas hokejistiem apakšgrupas pirmajās trīs spēlēs paliekot bez gūtiem vārtiem, latvieši individuālajos statistikas rādītājos ir tālu no augšgala. Meistarsacīkšu rezultatīvākais spēlētājs ir Slovākijas izlases uzbrucējs Servācs Petrovskis, kurš guvis piecus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles, bet par precīzu metienu vairāk ir amerikānim Gevinam Brindlijam (6+2).

Latvijas hokejisti no 93 metieniem realizējuši sešus, kas ar 6,45% dod pēdējo, desmito vietu. Latvijas izlasei ir arī sliktākā vairākuma realizācija (12,5%) un otrs sliktākais mazākums (52,94%).

Apmeklētībā latvieši ar vidēji 6729 skatītājiem spēlē ir ceturtie. Šajā rādītājā visas pirmās piecas vietas aizņem lielākajā "Scandinavium" arēnā spēles aizvadījušās A apakšgrupas komandas, tajā skaitā arī mājiniece Zviedrija, uz kuras mačiem vidēji bijuši 11 512 skatītāji.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pirms pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfināla Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) "spēka rangā" ievietota astotajā pozīcijā.

"Spēka rangs" ir turnīra rīkotāju izveidots tops hokeja līdzjutēju izklaidēšanai un tajā komandu vietas var neatbilst to reālajām pozīcijām rangā.

Latvieši turnīra pirmajās trīs spēlēs neguva vārtus mačos ar Zviedriju, Kanādu un Somiju, bet sestdien ar 6:2 uzvarēja Vāciju. Pēc svētdienas spēlēm kļuva zināms, ka izlase nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, kurā otrdien tiksies ar ASV.

Latvijas izlase astotajā pozīcijā ierindota ar saukli "Labākais Vecgada vakars!". Vāciešiem atvēlēta devītā vieta ar moto "Mēnesnīcas sonāte (Rīgas simfonija)".

IIHF rangā pirmo vietu atvēlējuši ASV izlasei, kurai seko Zviedrija, Kanāda, Somija, Čehija, Slovākija, Šveice, Latvija, Vācija un Norvēģija.

Meistarsacīkstes līdz 5. janvārim norisināsies Gēteborgā.