foto: Zane Bitere/LETA
Finanšu grūtībās esošā "Daruššafaka" izpērk viena no "VEF Rīga" līderu līgumu
Brendans Edamss karjeru turpinās spēcīgajā Turcijas čempionātā.
Basketbols
2023. gada 29. decembris, 19:05

Finanšu grūtībās esošā "Daruššafaka" izpērk viena no "VEF Rīga" līderu līgumu

Jauns.lv/LETA

ASV basketbolists Brendans Edamss sezonu turpinās Turcijas čempionāta komandā Stambulas "Daruššafaka", piektdien savā kontā tīmekļa vietnē "Twitter.com" paziņoja "VEF Rīga".

23 gadus vecajam Edamsam šī ir pirmā sezona profesionāļa gaitās, iepriekšējās piecas sezonas pavadot NCAA, kur viņš pārstāvēja Konektikutas Universitāti un Džordža Vašingtona Universitāti.

"Informējam, ka "Daruššafaka" ir izpirkusi Adamsa līgumu, kurš jau šodien ir pievienojies Turcijas komandai," ziņo klubs, piebilstot, ka šobrīd tiek meklēts papildinājums sezonas otrajai pusei.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) Edamss šosezon 16 mačos vidēji spēlē guva 12,1 punktu, kā arī sakrāja 3,4 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

FIBA Čempionu līgā saspēles vadītājs sešās cīņās vidēji mačā sakrāja 12,8 punktus, 2,7 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Daruššafaka", kuras rindās šosezon spēlēja arī uzbrucējs Jānis Timma, Turcijas čempionātā ar bilanci 6-7 ieņem 12.vietu 16 komandu konkurencē.

Savukārt FIBA Čempionu līgā vienā grupā ar "VEF Rīga" Turcijas klubs ar trim uzvarām sešās spēlēs ieņēma trešo vietu, kvalificējoties "play-in" cīņām.

Interesanti, ka gan līguma nepagarināšanai ar Jāni Timmu, gan līguma laušanai ar vairākiem citiem spēlētājiem iemesls ir nepareizi aprēķināts šīs sezonas budžets.

Šajā vasarā Edamss pārstāvēja Minesotas "Timberwolves" komandu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kur vidēji astoņās minūtēs guva 4,3 punktus.

Jau ziņots, ka pēc "VEF Rīga" pēc kluba izstāšanās no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ir atstājis arī Somijas izlases basketbolists Aleksanders Madsens.

"VEF Rīga" šosezon FIBA Čempionu līgā ar divām uzvarām sešās spēlēs palika pēdējā un "play-in" spēlēs neiekļuva. LIBL komanda ar bilanci 11-5 ir piektā.