Hokejs
2023. gada 20. decembris, 08:03

VIDEO: Bļugera vārti palīdz "Canucks" pieveikt "Predators"; "Sabres" un "Blue Jackets" duelī latvieši nespēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks" komanda viesos ar rezultātu 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) uzvarēja Nešvilas "Predators" vienību, bet Bļugers pie rezultativitātes punkta tika jau ceturtajā spēlē pēc kārtas. Savukārt Elvis Merzļikins un Zemgus Girgensons neizgāja laukumā savu komandu divcīņā.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 14 minūtes un 15 sekundes, no kurām vienu minūti un 12 sekundes spēlēja mazākumā. Bļugers trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu piespēli, bloķēja vienu metienu, uzvarēja deviņos no 15 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šosezon Bļugers "Canucks" rindās 19 spēlēs ticis pie astoņiem  (4+4) punktiem, septiņām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +4.

Otrdienas mačā Vankūveras komanda vadībā izvirzījās 17. minūtē, kad precīzs metiens padevās Elīasam Petersonam, bet 31 sekundi vēlāk Nils Āmans panāca 2:0. Otrā perioda 15. minūtē Žeremī Lozons vienus vārtus mājiniekiem atguva, taču jau pēc 15 sekundēm Nils Goglanders panāca 3:1 "Canucks" labā, bet vēl pēc nepilnas minūtes rezultāts kļuva 4:1 - precīzs metiens padevās Piusam Suteram. Trešā perioda otrajā minūtē pēc Kvina Hjūza piespēles nekļūdīgi no labās malas tuvajā augšējā stūrī meta Bļugers,  bet mājiniekiem vēl vienus vārtus pēdējā minūtē atguva Kodijs Glāss, panākot beigu rezultātu 2:5.

"Canucks" ar 46 punktiem 33 spēlēs ieņem otro vietu gan Rietumu konferencē, gan visā līgā, par punktu atpaliekot no čempiones Vegasas "Golden Knights". Nākamo spēli Bļugera pārstāvētā komanda aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Dalasas "Stars", kura ar 40 punktiem 30 mačos Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.

Savukārt ne vārtsargs Elvis Merzļikins, ne uzbrucējs Zemgus Girgensons neizgāja laukumā viņu pārstāvēto komandu duelī Bufalo, kur Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets" ar 9:4 (3:1, 4:1, 2:2) sakāva Girgensona "Sabres".

Ar trim vārtiem jeb "hat trick" uzvarētāju rindās izcēlās Kirils Marčenko, 1+2 iekrāja Džonijs Gudro, bet pa 1+1 savā kontā ierakstīja Kouls Silindžers, Šons Kuralī, Adams Fantilli un Kents Džonsons, bet vēl vienus vārtus guva Ēriks Gudbransons. "Sabres" sastāvā pa 1+1 sakrāja Rasmuss Dalīns un Dilans Kozens, bet pa vārtiem Teidža Tompsona un Kaila Okposo kontā.

"Blue Jackets" vārtos šajā mačā bija Daniils Tarasovs, kurš tika galā ar 25 no 29 mājinieku metieniem, tiekot galā ar 86,2% metienu. Pretējos vārtos spēli uzsāka Devons Levi, kurš tika galā ar 14 no 18 metieniem, bet otrā perioda sākumā viņu nomainījušais Uko-Peka Lūkonens atvairīja 11 no 16 metieniem.

"Blue Jackets" ar 27 punktiem 33 spēlēs ieņem 15. vietu Austrumu konferencē, bet "Sabres" ar 29 punktiem atrodas vienu pozīciju augstāk.

Nākamos mačus "Blue Jackets" un "Sabres" aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā uzņems attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Toronto "Maple Leafs" hokejistus.

Citā mačā Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar 6:3 (1:1, 3:0, 2:2) pieveica pagājušās sezonas čempioni un pašreizējo līdervienību Vegasas "Golden Knights". Mājiniekiem izdevās pārtraukt divu zaudējumu sēriju, bet "Golden Knights" sis bija otrais zaudējums pēdējos trīs mačos.

Ar 1+2 uzvarētāju rindās izcēlās Maikls Bantings, pie 1+1 tika Breidijs Šejs, bet vēl pa vārtiem guva Andrejs Svečņikovs, Džordans Stāls, Jesperi Kotkaniemi un Sets Džārviss.

"Golden Knights" rindās divus vārtus guva Viljams Karjērs, bet viens precīzs metiens Džeka Aikela kontā.

Citā mačā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Valērijs Ņičuškins, tomēr viņa pārstāvētā Kolorādo "Avalanche" viesos ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) atzina Čikāgas "Blackhawks" pārākumu. Mājinieku rindās Raienam Donato 1+1, Konors Bedārds atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet pa vārtiem vēl guva Lukass Raihels un Tailers Džonsons.

Tikmēr neveiksmi savā laukumā papildlaikā otrdien piedzīvoja Bostonas "Bruins" hokejisti, kuri ar 3:4 (2:1, 0:0, 1:2, 0:1) piekāpās Minesotas "Wild" vienībai.

Uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē viesu rindās guva Kirils Kaprizovs, kura kontā arī precīzs raidījums pamatlaikā. Vēl uzvarētājiem vārtus guva Markuss Jūhansons un Raiens Hartmans.

"Bruins" sastāvā divus vārtus guva Davids Pastrņāks, bet vienus - Breds Maršāns.

Zaudējumu papildlaikā savā laukumā citā spēlē piedzīvoja arī Ņūdžersijas "Devils", kas ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 0:1) atzina Filadelfijas "Flyers" pārākumu.

Uzvaras vārtus papildlaika ceturtajā minūtē guva Ouens Tipets, bet pamatlaikā divreiz precīzs "Flyers" sastāvā bija Raiens Pelings. Mājinieku rindās precīzi metieni padevās Maiklam Maklaudam un Jesperam Bratam.

Tikmēr pie pārliecinošas uzvaras savā laukumā otrdien tika Tampabejas "Lightning" vienība, kas ar 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) pārspēja Sentluisas "Blues".

Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Ņikita Kučerovs, kurš ar 54 (22+32) punktiem ir līgas rezultatīvākais spēlētājs. Ar 1+2 atzīmējās Niks Pols, 1+1 iekrāja Heidns Flerī, pa vārtiem guva arī Maikls Eisimonts un Tailers Mote, bet trīs rezultatīvas piespēles Stīvena Stemkosa rēķinā.

"Blues" vienīgos vārtus Džastins Folks.