foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Bertāns netiek pie iespējas "Thunder" uzvarā pret "Lakers"; viņa loma komandā drīz varēu mainīties
Dāvis Bertāns esot piekritis krietnam algas samazinājumam uz nākamo sezonu.
Basketbols
2023. gada 1. decembris, 09:17

Bertāns netiek pie iespējas "Thunder" uzvarā pret "Lakers"; viņa loma komandā drīz varēu mainīties

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien bija pieteikumā, taču neizgāja laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" komanda savā laukumā izcīnīja uzvaru.

"Thunder" mājās ar rezultātu 133:110 (30:37, 42:23, 36:28, 25:22) uzvarēja Losandželosas "Lakers" basketbolistus.

"Thunder" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, 21 punktu, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas pievienoja Džeilens Viljamss, bet vēl pieci spēlētāji guva vismaz 10 punktus.

"Lakers" komandā 31 punktu guva un 14 bumbas zem groziem izcīnīja Entonijs Deiviss, Lebrons Džeimss sakrāja 21 punktu, 12 atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas, bet D'Andželo Rasels - 16 punktus un desmit rezultatīvas piespēles.

Nākamo spēli "Thunder" aizvadīs sestdien izbraukumā ar Dalasas "Mavericks".

"Thunder" ar 12 uzvarām 18 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Pirms šī mača apskatnieks Maikls Skoto sociālās tīklošanās vietnē "X" vēstīja, ka Bertāns un Oklahomasitijas "Thunder" vienojušies par līguma nosacījumu pārskatīšanu;

Bertānam nākamās sezonas līguma ir paredzēti 16 miljoni ASV dolāru ar nosacījumu, ja viņš šosezon aizvada vairāk par 75% spēļu. Nesasniedzot šo spēļu skaitu, viņš saņemtu piecus miljonus dolāru, tādējādi latvieša spēlēšana tiek ierobežota.

Skoto raksta, ka abas puses vienojušās par šī līguma nosacījuma anulēšanu un garantētiem 5,25 miljoniem dolāru nākamajā sezonā.

Vairāki basketbola pārzinātāji pieļauj, ka tieši līguma nosacījumu dēļ Dāvis dažos mačos šosezon palicis uz rezervistu soliņa. Tiesa, tas viss ir vairāk spekulācijas.

Bertāns šosezon laukumā devies piecās no 17 "Thunder" spēlēm jeb trešajā daļā no aizvadītajiem mačiem. Latviešu uzbrucējs vidēji deviņās minūtēs guvis 3,4 punktus, tālmetienus realizējot ar 25% precizitāti.