foto: IMAGO/dieBildmanufaktur
Balceram divi vārti un rezultatīva piespēle "Lions" uzvarā Šveices čempionāta mačā
Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers.
Hokejs
2023. gada 26. novembris, 11:58

Balceram divi vārti un rezultatīva piespēle "Lions" uzvarā Šveices čempionāta mačā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli Šveices augstākās hokeja līgas (NL) spēlē, kaldinot Cīrihes "Lions" komandas uzvaru.

Cīrihes hokejisti mājās ar rezultātu 5:3 (0:0, 4:2, 1:1) uzvarēja "Ambri-Piotta" vienību.

Balcers spēles vidū ar raidījumu no kreisā iemetienu apļa panāca 1:1, bet 36.minūtē viņš otrā laukuma malā izcēlās ar metienu bez ripas apstādināšanas, vairākumā panākdams 3:1. Spēles 52. minūtē pēc Balcera metiena ripas lidojuma virzienu mainīja Dereks Grānts, kurš guva pēdējos vārtus šajā spēlē.

Latvijas uzbrucējs, laukumā pavadot 16 minūtes un 37 sekundes, četrreiz meta pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Balcers šosezon 24 spēlēs guvis 12 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Citā spēlē "Lausanne" ar uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu laukumā un vārtsargu Ivaru Punnenovu rezervē viesos ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja "Biel-Bienne" komandu, kuras pieteikumā nebija Riharda Bukarta, bet "Kloten" bez savainotā Denisa Smirnova izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:2, 0:1, 2:0, 0:1) papildlaikā piekāpās "Davos" vienībai. Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" un Roberta Cjunska pārstāvētā "Lugano" sestdien nespēlēja.

"Lions" ar 49 punktiem 24 spēlēs ir trešā, "Lausanne" ar 41 punktu 25 mačos ieņem piekto vietu, bet "Lugano" ar 38 punktiem 25 dueļos ir septītā, "Tigers" ar 35 punktiem - desmitā, "Biel-Bienne" ar 28 punktiem ieņem 11. vietu, bet "Kloten" ar 25 punktiem - 13.vietu 14 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

"Canucks" zaudē NHL pastarīšiem

TikmērTeodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā zaudēja turnīra vājākajai komandai Sanhosē "Sharks". "Canucks" viesos piekāpās ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:1, 1:2), pretiniekiem izcīnot ceturto uzvaru sezonas pirmajā 21 spēlē.

Bļugers sestdien spēlēja 13 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā pa vārtiem nemeta, uzvarēja septiņos no 15 iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Pirmajos divos periodos vispirms vārtus guva "Sharks" hokejisti, bet pēc tam ar precīziem metieniem atbildēja viesi - pēc Taja Embersona vārtiem vēlāk 1:1 panāca Filips Hroneks, bet pēc Fābiana Seterlunda vārtiem vēlreiz rezultātu izlīdzināja Broks Besers.

Trešā perioda 22.sekundē Mikaēls Granlunds trešo reizi mačā izvirzīja vadībā "Sharks" komandu un 86 sekundes vēlāk 4:2 panāca Maiks Hofmans. Perioda otrajā pusē Besers samazināja "Sharks" pārsvaru.

Visos trīs viesu gūtajos vārtos asistēja Džonatans Teners Millers. "Canucks" aizsargs Kvins Hjūzss 11. mačā pēc kārtas tika pie rezultativitātes punktiem, atzīmējoties ar piespēli Hroneka gūtajos vārtos.

"Sharks" hokejisti "Canucks" komandai bija zaudējuši iepriekšējās 11 savstarpējās spēlēs pēc kārtas, kas bija trešā garākā šāda veida sērija NHL.

"Canucks" ar 29 punktiem 22 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kur "Sharks" ar desmit punktiem 21 cīņā ir pēdējā, 16. pozīcijā.

Tikmēr Bufalo "Sabres" komanda, kurai savainojuma dēļ vairākas nedēļas nevarēs palīdzēt Zemgus Girgensons, viesos ar rezultātu 2:7 (0:4, 1:1, 1:2) zaudēja Ņūdžersijas "Devils".

Viesiem vārtus guva Džefs Skiners un Kails Okposo, "Sabres" hokejistiem izdarot vien 12 metienus pa vārtiem. "Devils" komandā ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Tailers Tofoli.

"Sabres" ar 20 punktiem 21 mačā ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, bet "Devils" ar 19 punktiem 19 dueļos ir divas pozīcijas zemāk.

Ansonam vārti sezonas trešajā mačā AHL

Latvijas uzbrucējs Raivis Ansons sestdien guva vārtus savā sezonas trešajā spēlē Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Ansons pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" viesos ar rezultātu 4:1 (3:0, 1:0, 0:1) pārspēja Šarlotas "Checkers" hokejistus.

Latviešu hokejists vārtus guva spēles 13. minūtē, kad izcēlās ar netraucētu metienu no vārtu priekšas, tobrīd panākdams 3:0. Šajā mačā viņš divreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Piektdien zaudējumā 3:6 šai pašai komandai Ansons atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Latvijas hokejists pēc tam, kad ilgāku laiku atguvās no pagājušajā sezonā gūtā savainojuma, sezonu sāka ECHL turnīrā, kur Vīlingas "Nailers" rindās sešos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Tikmēr Ebotsfordas "Canucks" ar Artūru Šilovu vārtos viesos ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) atzina Kalgari "Wranglers" pārākumu.

Šilovs atvairīja 23 no 25 metieniem, mājiniekiem pēdējo ripu metot tukšos vārtos. Šosezon Šilovs 11 spēlēs svinējis septiņas uzvaras, kas ir piektais labākais rādītājs līgā, ielaidis vidēji 2,53 ripas un atvairījis 90,9% metienu.

"Penguins" ar 20 punktiem 18 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas astotajā pozīcijā, bet "Canucks" ar 21 punktu 16 cīņās ir piektā Rietumos.