foto: Edijs Pālens/LETA
Domāsim nevis par poļiem, bet par savu spēli, saka Latvijas futbola izlases treneris
Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Futbols
2023. gada 20. novembris, 23:38

Domāsim nevis par poļiem, bet par savu spēli, saka Latvijas futbola izlases treneris

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien izbraukuma mačā ar Poliju fokusēsies uz savu spēli, Latvijas izlases trenera Daiņa Kazakeviča teikto pirmsspēles preses konferencē citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jau ziņots, ka sestdien Latvijas izlase savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē ar 0:2 zaudēja Horvātijai, grupā ar trim punktiem ieņēma pēdējo vietu piecu komandu vidū un nekvalificējās finālturnīram.

"Īpaši nefokusējamies uz Polijas izlases rezultātiem šajā ciklā, bet gan uz savu spēli, un gatavojamies nākamajai sezonai," saka treneris.  Mums ir idejas, ko vēlamies realizēt rītdienas mačā, balstoties uz komandu spēku samēriem."

Kopš septembra vidus Polijai ir jauns vecākais treneris Mihals Probežs.

Kazakevičs atzīst, ka ir izpētītas pēdējās spēles jaunā trenera vadībā, un, ņemot vērā Polijas izlases prognozēto sākumsastāvu, ir lielas līdzības ar iepriekšējās spēlēs redzēto, kas ļauj prognozēt līdzīgus pretinieku spēles pamatprincipus.

"Saprotam, kurās laukuma zonās un kurās spēles fāzēs varam pamēģināt iegūt priekšrocības," saka treneris, kurš Polijā jau sāk gatavot izlasi nākamajā sezonā gaidāmajiem pārbaudījumiem, taču uzsver, ka poļi ir spēcīgs pretinieks.

"Viņi nav īsti apmierināti ar savu veikumu šajā ciklā, taču domāju, ka savu skatītāju priekšā viņi būs ļoti motivēti," piesardzīgs ir Kazakevičs. "Viens no mērķiem rītdienas spēlei ir sameklēt savus četrus piecus momentus, lai būtu iespējas gūt vārtus."

Viņš arī atklāj, ka atsevišķās spēles fāzēs mačā ar Poliju var tikt pamēģināti līdz šim nemēģināti spēlētāji, pozīcijas un virknējumi.

"Ņemot vērā pārbaudes spēles fonu, mūsu uzstādījums būs pamēģināt dažas atsevišķas lietas pret spēcīgu pretinieku, ko iepriekš jau mēģinājām citās spēlēs," stāsta treneris.

Pussargs Andrejs Cigaņiks, kurš spēlē Polijas virslīgā, atzina, ka daudz skatās arī Polijas izlases spēles, un uzsvēra, ka "mums nevajadzētu daudz satraukties par uzvārdiem".

"Tas man un izlases komandas biedriem nav jaunums, ka pretiniekos ir spēlētāji ar lielāku starptautisko reputāciju," viņš atgādina, piebilstot, ka pēc spēles ar Horvātiju jūtas labi un ka viņam nesagādā grūtības spēlēšana ik pēc divām dienām.

"Cik runāju ar pārējiem spēlētājiem, visi ir gatavi. Ne katru dienu ir iespēja spēlēt tik liela skatītāju skaita priekšā, tāpēc rīt cīnīsimies un mēģināsim sevi parādīt no labākās puses," sola pussargs.

Viņš atgādina, ka Polijas izlase ir visu poļu futbolistu mērķis, un ir pārliecināts, ka otrdienas spēlē būs daudz skautu.

Pirms diviem novembra izlašu "loga" mačiem Latvijas izlases kandidātu sarakstā atgriezās aizsargi Raivis Andris Jurkovskis un Krišs Kārkliņš, bet, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, kandidātu sarakstā nav aizsargu Kirila Iļjina un Oskara Vientiesa.

Latvijas vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts novembra spēlēm:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Auda"), Nils Toms Puriņš, Rihards Matrevics (abi - "Riga");

aizsargi - Kaspars Dubra ("Panevezys", Lietuva), Roberts Savaļnieks, Mārcis Ošs, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Antonijs Černomordijs, Raivis Andris Jurkovskis (abi - "Riga"), Daniels Balodis, Maksims Toņiševs (abi - "Valmiera"), Krišs Kārkliņš ("Auda");

pussargi - Jānis Ikaunieks, Dmitrijs Zelenkovs (abi - RFS), Andrejs Cigaņiks (Lodzas "Widzew", Polija), Dāvis Ikaunieks ("Jablonec", Čehija), Alvis Jaunzems (Melecas "Stal", Polija), Eduards Emsis ("Raufoss", Norvēģija), Kristers Tobers (Cīrihes "Grasshopers", Šveice), Aleksejs Saveļjevs ("Auda"), Eduards Dašķevičs ("Riga"), Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms");

uzbrucēji - Roberts Uldriķis (Leuvardenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Spezia", Itālija), Marko Regža ("Riga").